Széchenyi 2020

Fogfehérítés

Ugye Önnel is számtalanszor előfordult már, hogy társalgás közben beszélgetőpartnere fogaira tévedt a szeme? Sokszor ítéletet is hozunk az alapján, amit látunk.

 

De mi történik, ha fordul a kocka?

 

Az Ön fogsorát veszik szemügyre! Bátran mer mosolyogni tökéletes fogazatának köszönhetően? Sajnos, a legtöbb ember ezt nem mondhatja el magáról.

Komplexussal küzdenek, mert hiányos, szuvas, vagy csak egyszerűen „sárgák” a fogaik.

Ugye milyen jó lenne, ha többé Önnek sem kellene szégyenkeznie, és gyönyörű, egészséges, fehér fogakkal mosolyoghatna az emberekre? Megnőtt önbizalmával sikeresebb életet élhetne?

Nem kell tovább várnia a „csodára”!

Most kedvező áron valóra váltjuk álmait!

Lássuk, milyen módszerek közül választhat!

 

Primadenta fogfehérítés

 

Otthoni fogfehérítés

 

A fehérítés az Ön kezében van, természetesen orvosi instrukciók és kontrollok mellett!
Amennyiben szeretné Ön kézbe venni fogai fehérítésének a menetét és nem szeretne türelmetlenül 1 óra alatt hófehér fogakat, akkor bátran ajánljuk az otthoni módszert.

Fehérítő sínnel történő eljárás

 

Hogyan történik?

 

 • Első találkozásunk alkalmával szájvizsgálatot végzünk, ellenőrizzük, hogy a meglévő tömések jók-e, van-e szuvasság, fogkő.
 • Elvégezzük a fogak tisztítását, polírozását, hogy a fehérítő anyag hatni tudjon.
 • Amennyiben van szuvas fog vagy törött tömés, azokat kezelni kell.
 • Ha már a kezdeti „akadályokat” elhárítottuk, rátérhetünk ténylegesen a fehérítésre. Megbeszéljük az igényeket, elvárásokat és lehetőségeket. Meghatározzuk a kezdeti fogszínt és a körülbelüli várható fogszínt. Mindezt rögzítjük.
 • Ezek után lenyomatot veszünk az alsó és felső fogakról egyaránt, majd a fogtechnikus által elkészíttetünk egy erre a célra alkalmas, vékony, gumiszerű sínt. (Mindössze 1-2 munkanapot igényel.)
 • Ebbe a sínbe kell a fehérítő anyagot, az átlátszó gélt vékonyan belehelyezni. (A gél karbamid-peroxidot és fluoridot tartalmaz, ez utóbbi az esetleges érzékenység ellen.)
 • Majd az anyagot tartalmazó sínt éjszakára a fogívre helyezni, reggel ébredés után pedig eltávolítani, majd a fogakat és a sínt megmosni.
 • A folyamat gyorsasága és hatékonysága mindenkinél különböző, nagymértékben függ a kiindulási állapottól, az elszíneződés okától és az életmódtól, táplálkozási szokásoktól.

 

 

Előnye

Hátránya

gyengébb anyaggal történik a fehérítés, mint a rendelői módszernél lenyomatvétel szükséges a sínhez
könnyű kivitelezés

a sín hordása kényelmetlen lehet, különösen az első néhány éjszaka
ha különböző színűek az egyes fogak (általában a szemfog mindenkinél sötétebb), ezzel a módszerrel egyszerűbb egységes végső fogszínt elérni, hisz azoknál a fogaknál csak tovább kell a fehérítést végezni lassabb folyamat, átlagosan 7-14 éjszaka szükséges a kívánt fehérség eléréséhez (kiindulási állapottól függően)
jobban kontrollálható az eredmény, hisz nap, mint nap látjuk, hol tartunk, szeretnénk-e még folytatni a kezelést  
a rendelői fehérítéshez képest nem kell több mint 1 óráig fogorvosi székben ülni és nyitott szájjal várni az eredményt  
a sínt csak egyszer kell megcsináltatni (Ha évek múltán újra szeretnénk egy kicsit „felfrissíteni” a fehérséget, már csak a fehérítő gélt kell megvenni, így ennek költsége már elenyésző az első alkalomhoz képest)  
anyagilag a legkedvezőbb megoldás

 

Alternatíva:

 

rendelői fogfehérítés

 

 

Rendelői fogfehérítések

 

Ahogy a neve is mutatja, fogorvosi rendelőnkben történik a fogfehérítés teljes menete.
1 -1,5 órás kezeléssel számolhat, a fehérítés módjától függően.

 

De hogyan történik?

 

Első találkozásunk alkalmával szájvizsgálatot végzünk, ellenőrizzük, hogy a meglévő tömések jók-e, van-e szuvasság, fogkő.

Ezt követően eldöntjük melyik fehérítési módszert alkalmazzuk.
Rendelőnkben kétféle fehérítési módszer érhető el: a Lézeres fogfehérítés illetve a hagyományos rendelői fehérítő anyaggal történő fehérítés.

 

 

 

Lézeres fogfehérítés

 

 

Gyors, egyszerű, nem jár fájdalommal, hatékony és tartós úgynevezett mélyfehérítő módszer (hiszen nemcsak a fog felszínén, hanem a mélyebb rétegben is „dolgozik” a lézer). Világviszonylatban is a lézeres fehérítés képviseli a legmagasabb színvonalat.

Lássuk, hogyan történik a fehérítés!

 

 • Első találkozásunk alkalmával szájvizsgálatot végzünk, ellenőrizzük, hogy a meglévő tömések jók-e, van-e szuvasság, fogkő. Esetleg nyaki kopás.
 • Minden esetben elvégezzük a fogak tisztítását, polírozását, hogy a fehérítő anyag és a lézer hatni tudjon.
 • Amennyiben van szuvas fog vagy törött, nem jól záró tömés vagy nyaki kopás, azokat kezelni kell.
 • Ha már a kezdeti „akadályokat” elhárítottuk, rátérhetünk ténylegesen a fehérítésre. Megbeszéljük az igényeket, elvárásokat és tudnivalókat. Meghatározzuk a kezdeti fogszínt és a körülbelüli várható fogszínt. Mindezt rögzítjük.
 • Először felhelyezünk egy ajakterpeszt, mely a lágyrészeket eltartja a kezelés idejére, semmiféle kellemetlenséget nem okoz.
 • Az ínyre speciális anyagot viszünk fel (ínyvédő), mely annak irritációját hivatott megakadályozni a fehérítő anyag által. A kezelés végén ez egyszerűen, fájdalmatlanul eltávolítható.
 • A fogak ajak felöli, külső felszínére felvisszük a fehérítő anyagot, majd a lézerrel kvadránsonként (képzeletben negyedelje fel a száját) 60 másodpercig megvilágítjuk a fogakat. Ha a teljes szájon körbeértünk (4 perc összesen) várunk 3-5 percet. Majd az előbbi 4 perces „kört” még 1-2 alkalommal szükség szerint megismételjük.
 • Ha valamelyik fog esetleg sötétebb a többinél, azt még külön fél perces intervallumként kezeljük.
 • Végül eltávolítjuk a fehérítő anyagot és az ínyvédőt.
 • Leellenőrizzük a fogszínt.

 

Nagyon fontos, hogy a fehérített fog nem azonnal a kezelés befejezésekor válik fehérré, hanem pár óra, 1-2 nap elteltével. A végleges szín kialakulása, szín stabilizálódása 2 hetet vesz igénybe. Így ha tömés vagy pótlás van betervezve, érdemes annak elkészítésével ezt a 2 hetet kivárni, hogy a fogszínválasztás korrekt lehessen.

 

 

Előnyei

Hátrányai

gyors mivel nagyon magas a készülék és az anyag bekerülési költsége, így az ára egy picit magasabb a hagyományos módszerekhez képest, de nálunk most bevezető akcióként 80000 Ft-ért megkapja (teljes száj)
a leghatékonyabb módszer az összes közül fentiek miatt csak kevés fogorvosi rendelőben érhető el
mélyfehérítést végez, így nem károsítja a zománcot, ritkább az utóérzékenység, tartós eredményt ad előfordul az ínyen “felmaródás”, mely 1-2 nap alatt regenerálódik
fájdalommentes ritkán allergiás reakció is lehet, ez leginkább ajakduzzanat formájában jelentkezik

 

 

Hagyományos rendelői fehérítés (fehérítő pasztával)

 

Ennek menete a következő:

 

 • Elvégezzük a fogak tisztítását, polírozását, hogy a fehérítő anyag hatni tudjon.
 • Amennyiben van szuvas fog vagy törött tömés, azokat kezelni kell.
 • Ha már a kezdeti „akadályokat” elhárítottuk, rátérhetünk ténylegesen a fehérítésre. Megbeszéljük az igényeket, elvárásokat és lehetőségeket. Meghatározzuk a kezdeti fogszínt és a körülbelüli várható fogszínt. Mindezt rögzítjük.
 • Először felhelyezünk egy ajakterpeszt, mely a lágyrészeket eltartja a kezelés idejére, semmiféle kellemetlenséget nem okoz.
 • Az ínyre speciális anyagot viszünk fel (ínyvédő), mely annak irritációját hivatott megakadályozni a fehérítő anyag által. A kezelés végén ez egyszerűen, fájdalmatlanul eltávolítható.
 • A fogak ajak felöli, külső felszínére felvisszük a fehérítő anyagot, majd speciális lámpa segítségével megvilágítjuk. Ezt többször megismételjük.
 • Végül eltávolítjuk a fehérítő anyagot és az ínyvédőt.
 • Leellenőrizzük a fogszínt.  És máris boldogan, önbizalommal telve mosolyoghat a világra!

 

 

Előnyei:

 

 • gyors, hisz egyszeri 1-1,5 óra alatt elérhető a gyönyörű, hófehér mosoly
 • nem kell lenyomatot venni, összehasonlítva a sínes megoldással
 • Önnek otthon semmi dolga a fehérítéssel

 

Hátrányai:

 

 • erősebb anyaggal történik a fehérítés
 • anyagilag költségesebb, mint az otthoni módszer
 • legalább 1 órát fogorvosi székben kell tölteni nyitott szájjal

 

 

Alternatíva:

 

 • otthoni sínes fehérítés
 • lézeres fogfehérítés

 

Az elért eredmény és annak tartóssága nem függ a módszertől, ezek csak gyorsaságukban és kivitelezési módjukban, helyszínükben különböznek.

 

A tartósság sokkal inkább a táplálkozási szokásoktól, életmódtól függ. A sok kávé, tea, vörösbor, dohányzás mind hozzájárul az elért eredmény korai elvesztéséhez. (Kezelés alatt ezektől tartózkodni javallt.)

 

Átlagosan 2-3 évig tart a fehérítés hatása, de nem sötétednek már többé vissza a fogak az eredeti színre. Természetesen igény szerint az eljárás megismételhető.

 

 

 

Gyökérkezelt fogak fehérítése

A gyökértömött fogak idővel sötétebbé válnak, mint a szomszédjai. Ez pedig igen feltűnő tud lenni, hisz bárki kiszúrja, hogy Önnek ilyen problémája van.

 

Ugye milyen jó lenne, ha újra világos lenne és megegyező színű a szomszédjaival egy ily módon kezelt fog?

 

A mai modern anyagoknak köszönhetően, erre is van lehetőség!

 

 

Hogyan?

 

 • Az érintett fogat megvizsgáljuk, röntgenfelvételt készítünk róla. Így le tudjuk ellenőrizni a gyökértömést. Amennyiben az nem megfelelő, cseréjét el kell végezni.
 • Meghatározzuk és rögzítjük a kiindulási fogszínt.
 • A gyökértömést borító fedőtömést és egy pici részt a gyökértömésből eltávolítunk, vékony cementréteget követően behelyezzük a fehérítő anyagot. 3-5 napot várunk.
 • Többnyire ez nem elég, így kiindulási színtől, esettől függően a kezelést meg kell ismételni (akár többször is!).
 • Ha elértük a megfelelő fogszínt, legalább 2 hét elteltével elkészítjük a végleges tömést. (A fehérítő anyag gátolja a töméshez használt anyagok kötését, így legalább ennyi idő szükséges, hogy jól záródó, korrekt tömést készíthessünk és ezzel is csökkenthessük a visszasötétedés esélyét.)
 • Ugye milyen egyszerű? És mindeközben Ön semmilyen fájdalmat nem érez, már csak azért sem, mert elhalt, gyökérkezelt fogról van szó!

 

Ne habozzon tovább, kérjen időpontot INGYENES konzultációra, hogy végre bátran, szégyenkezés nélkül mosolyoghasson a világra! És meglátja, a világ is visszamosolyog Önre!

 

 

Foglaljon időpontot

Adja meg elérhetőségét, a preferált időpontokat és hogy milyen problémával szeretné szegedi rendelőnket felkeresni!

Online bejelentkezés »