Fogékszer

A fogékszer felső kismetszőre vagy szemfogra ragasztott apró kristály vagy arany ékszer.  A modern, esztétikai fogászat relatív új vívmánya, mely károsodás nélkül, egyszerűen és gyorsan „ékszerezi” fel Önt egy kis plusszal.

Milyen esetekben alkalmazható?

Tulajdonképpen mindenkinél alkalmazható, aki szeretné egyébként is gondozott, szép fogsorát még szebbé varázsolni.

Hogyan készül?

  1. A fogak tisztítását (legtöbbször fogkő eltávolítást és polírozást) követően, speciális ragasztóanyagot használva rögzítjük a kiválasztott ékszert a fogon. A piacon számtalan különböző formájú, színű, méretű, anyagú ékszer érhető el.
  2. Mivel az ékszer odavonzza a tekintetet, nem minden esetben ajánlott. Például szabálytalan, „kusza” fogazat esetén nem szerencsés erre felhívni a figyelmet! De nem lesz tökéletes esztétikai eredmény akkor sem, ha sötét, „sárga” fogra rögzítjük. Ezért bizonyos esetekben megfontolandó előtte fogfehérítést végezni!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy speciális fogászati anyagokra és eszközökre van szükség a szakszerű rögzítéshez! A száj nyálkahártyáján keresztül a káros, mérgező anyagok felszívódnak, ezáltal komoly egészségügyi problémák keletkezhetnek! NE engedje másnak, csak fogorvosnak, hogy fogékszert helyezzen a fogára!

ElőnyeiHátrányai
a fog károsodása nélkül könnyen, egyszerűen, gyorsan rögzíthetőfél év-2év időtartammal lehet számolni (tartóssága függ az elhelyezkedésétől, táplálkozási szokásoktól, esetleges harapási rendellenességektől)
a fog károsodása nélkül eltávolítható (ha például megunta)
azonnal ehet, ihat a művelet után
fájdalom nélkül történik a felhelyezése (nem fúrunk hozzá foganyagot)

Foglaljon időpontot!

Mindent elmonduk előre

Fogászatunknál könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
  1. 1. Adategyeztetés
  2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
  3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-30 / 273-5042
Foglaljon időpontot!
Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042