Fogbeültetés – Implantáció

A fogbeültetés, más néven implantáció egy nehéz és felelősségteljes döntés. Mi szeretnénk minden segítséget megadni Önnek ahhoz, hogy megalapozott döntést tudjon hozni.

Miért jelent maximális biztonságot és tartós megoldást az Ön számára a PrimaDenta rendelőjében elvégzett fogbeültetés?

A biztonságos és tartós fogbeültetés egy komoly szakmai felkészültséget, technikai felszereltséget és fogtechnikai hátteret igénylő tevékenység.

Pácienseink megalapozott elvárása az, hogy számukra megnyugtató biztonsági garanciákat nyújtsunk:

 • Rendelőnk orvos-szakmai felkészültsége országszerte elismert. Orvosaink nem csak hosszú évek alatt megszerzett tudásukra alapozzák mindennapi gyógyító tevékenységüket, hanem szakmai konferenciákon és előadásokon naprakészen tartják azt, hogy az emberi szervezetet leginkább kímélő megoldásokat tudjanak kínálni Önnek.
 • A PrimaDenta Fogászat által használt svéd Nobel implantátum család a ma elérhető legmagasabb szakmai színvonalat képviseli és mindenben megfelel a legszigorúbb európai sztenderdeknek.
 • A rendelő felszereltsége egy olyan steril és biztonságos környezetet biztosít a fogbeültetéshez, amely lehetővé teszi a kíméletes és szakmailag precíz fogbeültetés elvégzését.

Milyen kockázatot jelent az Ön számára a fogbeültetés időben történő elhalasztása?

Egy vagy több hiányzó fog jelentős terhet gyakorol az Ön egészséges fogaira és az egész szervezetére. A hiányzó fogak pótlásának elmulasztása súlyos következményekkel járhat:

 • A hiányzó fogak melletti szomszédos és azokkal szemben álló fogak elvándorolnak a helyükről így hosszú távon azok is károsodnak.
 • Egy idő után állkapocs ízületi problémák jelentkezhetnek, melyek az egész szervezetére negatív hatást gyakorolnak, alvászavarhoz, fejfájáshoz, fáradtan ébredéshez vezethetnek.
 • Sérülhet vagy felszívódhat a csontállomány, így a későbbiekben a fogbeültetés lehetőségei szűkülnek.

Ezeket a kockázati tényezőket Ön mind elkerülheti, ha időben gondoskodik hiányzó fogainak pótlásáról és így visszaállítja szájában az egyensúlyi állapotot.

Mit kell tudnia az implantátumokról és az azokra kerülő fogpótlásokról?

A fogászati implantátum nem más, mint egy titánból készült, biokompatibilis, mesterséges foggyökér. Anyagából és felületkezeléséből adódóan a szervezet maximálisan befogadja azt, és becsontosodását követően helyettesíteni képes a természetes fogak gyökereinek stabil tartó funkcióit.

Az implantátum begyógyulását követően készül el a végleges fogpótlás, azaz a korona vagy a híd.

A végeredmény egy anatómiailag szervezetbarát, a meglévő fogaihoz harmonikusan illeszkedő, formájában és színében természethű fogpótlás, mely visszaállítja rágóképességét és mosolyát.

Részletesen a szegedi PrimaDenta Fogászat által készített implantátumra kerülő fogpótlásokról ezen a linken olvashat: Implantátumra készülő fogpótlások

Hogyan kell felkészülnie a fogbeültetésre?

A fogbeültetés szájsebészeti műtéti rutineljárás. Amennyiben Ön döntést hozott a beavatkozás elvégzéséről, akkor az alábbi teendőket érdemes megfontolnia a műtétet megelőzően, illetve a műtét napján:

 • A műtétet megelőzően kiemelt figyelemmel tisztítsa meg fogait és használjon fogselymet.
 • Orvosa javaslatának megfelelően a műtétet megelőző napokban használjon fertőtlenítő szájöblögetőt.
 • Bizonyos esetekben orvosa vérkép készítését kérheti, ilyen esetben kalkulálja be az ehhez szükséges időt a műtét napjának kiválasztásához.
 • Amennyiben Ön gyógyszereket szed, a műtét napja előtt ezt részletesen beszélje át kezelőorvosával.
 • A műtét napján ne dohányozzon, és ne fogyasszon alkoholt.
 • Amennyiben arra van lehetősége, akkor mindenképpen étkezzen a beavatkozás előtt 2 órával és fogyasszon könnyű, tápláló ételeket.

Milyen környezetben történik majd az Ön fogbeültetése?

A PrimaDenta rendelőjében felkészült szakorvosunk rutinszerűen végez fogbeültetési műtéteket. Ezek sikerességi rátája eléri a 98,2%-ot.

A rendelő technikai felszereltsége, digitális diagnosztikai eszközei és a műtétek elvégzésére használatos kezelőhelyiség technikai felszereltsége a ma elérhető legmagasabb szakmai színvonalat képviseli, így maximális biztonságot és sterilitást nyújtva Önnek.

Milyen implantátum kerül beültetésre a hiányzó fogainak helyére?

Rendelőnkben kizárólag a legmagasabb minőségi kategóriába tartozó svéd Nobel Biocare implantátumok kerülnek beültetésre, hiszen ez jelenti a legnagyobb biztonságot az Ön számára.

Azonban joggal merülhet fel Önben a kérdés, hogy a miért esett a PrimaDenta Fogászat választása a Nobel Biocare implantátumcsaládra?

A Nobel Biocare implantátum típusok élvonalbeli termékeket jelölnek minőség tekintetében az egész világon.

A Nobel Biocare vállalat akkor készítette el az első implantátumot, amikor a fogbeültetés még gyerekcipőben járt. Fél évszázados kutatás és fejlesztés eredménye a most elérhető minőség, melyet ma már elégedett páciensek milliói használnak világszerte.

A fogászati implantátum alapjait Branemark professzor tette le több mint négy évtizeddel ezelőtt. Az azóta eltelt időszakban a Nobel Biocare vállalat a fogászati implantátum élvonalát képviseli kutatásban, fejlesztésben és gyártásban egyaránt.

A Nobel Biocare svéd vállalat, az első fogászati implantátum prototípust fél évszázaddal ezelőtt készítette el. Azóta a kutatásnak és fejlesztésnek köszönhetően, az implantátum területén 35 százalékos részesedéssel rendelkezik világviszonylatban. Ebből látható, hogy a Nobel Biocare által gyártott fogászati implantátum típusok tekintetében a vállalat piacvezető pozíciót tölt be. Ez elsősorban a termékek kiválóságának köszönhető.

Az utóbbi években az implantátum általánosan elfogadott megoldássá vált a fogpótlás területén, hiszen az implantátum teljes mértékben képes pótolni az elveszített foggyökeret.

A Nobel Biocare által gyártott implantátum típusok kizárólag olyan biokompatibilis alapanyagból készülnek, melyek nem okoznak semmilyen allergiát, még fémallergiában szenvedő páciensek számára is beültethetők.

Ez az alapanyag az ötvözetlen titán.

A Nobel Biocare által gyártott fogászati implantátum pontosan úgy funkcionál, mint az eredeti foggyökér. Speciálisan felületkezelt anyagának és kialakításának köszönhetően még az állcsonthoz való rögzülés is a foggyökérhez hasonlít.

Ebből adódóan a Nobel Biocare implantátumok beültetését követően Ön úgy érezheti, hogy elveszített fogait kapja vissza, mivel használatában semmilyen különbség nem tapasztalható.

Hogyan történik a fogbeültetés a PrimaDenta rendelőjében?

Ha eljött a fogbeültetés napja, akkor ez fog Önnel történni rendelőnkben:

 • Dr. Vlocskó Máté részletekbe menően újra átbeszéli Önnel a teljes műtétet.
 • A szakszemélyzet biztosítja a teljes sterilitást a kezelőhelyiségben.
 • Annak érdekében, hogy a beavatkozás fájdalommentes legyen, kezelőorvosa helyileg érzésteleníti a területet maximálisan odafigyelve az Ön egyedi érzékenységére.
 • Amennyiben a terület az Ön számára már teljesen érzéketlen, kezelőorvosa előkészíti az implantátumok helyét a csontban.
 • Ezt követi az implantátumok behelyezése. Természetesen kezelőorvosa folyamatosan tájékoztatja Önt minden lépéséről.
 • Miután az implantátumok a helyükre kerültek a sterilitás megőrzése érdekében kezelőorvosa összevarja az ínyt az implantátum feletti területen.
 • Ezzel a folyamat műtéti része be is fejeződött. Már csak az van hátra, hogy kezelőorvosa pontos instrukciót adjon Önnek arról, hogy mit kell tenni a műtétet követően.
 • A beültetett implantátum csavar csontosodására 3-4 hónapot várni kell. A várakozás idejére ideiglenes fogpótlás készül, a végleges fogpótlás egy későbbi időpontban, a stabilan rögzült implantátumra készül el.

Mit kell tenni abban az esetben, ha eldöntötte, hogy szeretné pótoltatni hiányzó fogait?

Ön egy fontos döntést hozott meg életében. Hiányzó fogainak pótlásával visszanyeri fiatalkori rágóképességét és esztétikus mosolyát így jelentős mértékben hozzájárul életminőségének javulásához. Ahhoz, hogy a döntést megvalósítás kövesse, a következő feladatok várnak Önre:

 • Gondolja át, hogy melyik nap lenne az Ön számára a legalkalmasabb a fogbeültetés elvégzésére. Legalább két különböző időpontot nézzen ki, hogy könnyebb legyen az egyeztetés a rendelővel.
 • Hívja fel a rendelőt a +36-30 / 273-5042 telefonszámon és az ajánlatára hivatkozva beszélje meg az ügyfélszolgálati munkatársunkkal a beavatkozás lehetséges időpontját.
 • Amennyiben Önben még maradtak megválaszolatlan kérdések, akkor jelezze ügyfélszolgálatunkon, hogy szeretne élni az ismételt, térítésmentes konzultáció lehetőségével, hogy minden kérdésére maradéktalan választ kapjon.
 • A megbeszélt időpontban jöjjön el rendelőnkbe és végeztesse el a fogbeültetést.

Kérdései esetén hívja bátran ügyfélszolgálatukat a +36-30 / 273-5042 telefonszámon.

Várjuk Ön szeretettel!

Foglaljon időpontot!

Mindent elmonduk előre

Fogászatunknál könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-30 / 273-5042
Foglaljon időpontot!
Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042