Széchenyi 2020

Fogeltávolítás

Sajnos a legnagyobb odafigyelés és gondos szájápolás ellenére is előfordul, hogy bizonyos esetekben a fog eltávolítása szükséges.

 

Jogos lehet a félelem, ha erről a „szörnyűségről” van szó. Régen, de szakértelem híján még napjainkban is előfordul, hogy tényleg hosszú, véget nem érő tortúrát jelent a fenti kifejezés. Talán élete során már Ön is megtapasztalta.

 

Ugye milyen meseszerű lenne, ha többé ez nem így történne? Ha valamiért foghúzásra kerül a sor és nem kellene hetekig előtte stresszelnie, utána pedig hetekig fájdalomtól kínlódnia?

 

Van egy jó hírünk! A rémtörténetek a fogeltávolításról már a múlté!

 

 

 

 

Nem véletlenül emlegetünk fogeltávolítást, bár gyakran foghúzásként nevezik. A különbség a részletekben lakozik. Ugyanis nem mindegy, hogy az orvos vért izzadva csak fogóval próbálja ténylegesen kihúzni a halálra ítélt fogat, vagy mint a mi esetünkben, – a szakértelemnek és gyakorlatnak köszönhetően – speciális emelővel kilazítva a fogmederből a fogat, azt a legkisebb környező szövetsérülés, trauma nélkül távolítjuk el.

 

Természetesen mindezt alapos helyi érzéstelenítést követően. Így fájdalmat biztosan nem fog érezni, esetleg némi nyomást. Néha a különböző hangjelenségek (recsegés, ropogás) nem kiküszöbölhetőek, de az Önök maximális komfortja érdekében a mi rendelőnkben DVD-szemüveget hordhat kezelés alatt, így ezeket a zajokat is minimalizálni tudjuk.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy gyorsan, fájdalommentesen szabadulhat meg fogától és a gondos technikának köszönhetően lerövidült gyógyulási idővel számolhat.

 

Lássuk, milyen esetekben elkerülhetetlen a fogeltávolítás!

 

Indikációk:

 

  • fogágybetegség miatt meggyengült, mozgó fog (ha már a sínezés nem lehetséges
  • szuvasodott, törött fog, mely oly mértékű, hogy más kezelési mód lehetetlen
  • problémás, gyökérkezelt fog
  • gócos, krónikus gyulladást fenntartó fog
  • fogszabályozás miatt (ilyenkor a legtöbb esetben teljesen egészséges fogat távolítunk el)
  • bölcsességfog, esetleg szemfog, mely előtörésében gátolt, visszamaradt és problémát – gyulladást, fájdalmat – okoz (impaktált, retineált fogak)

 

 

 

Foglaljon időpontot

Adja meg elérhetőségét, a preferált időpontokat és hogy milyen problémával szeretné szegedi rendelőnket felkeresni!

Online bejelentkezés »