Fogeltávolítás

Sajnos a legnagyobb odafigyelés és gondos szájápolás ellenére is előfordul, hogy bizonyos esetekben a fog eltávolítása szükséges.

Jogos lehet a félelem, ha erről a „szörnyűségről” van szó. Régen, de szakértelem híján még napjainkban is előfordul, hogy tényleg hosszú, véget nem érő tortúrát jelent a fenti kifejezés. Talán élete során már Ön is megtapasztalta.

Ugye milyen meseszerű lenne, ha többé ez nem így történne? Ha valamiért foghúzásra kerül a sor és nem kellene hetekig előtte stresszelnie, utána pedig hetekig fájdalomtól kínlódnia?

Van egy jó hírünk! A rémtörténetek a fogeltávolításról már a múlté!

Nem véletlenül emlegetünk fogeltávolítást, bár gyakran foghúzásként nevezik. A különbség a részletekben lakozik. Ugyanis nem mindegy, hogy az orvos vért izzadva csak fogóval próbálja ténylegesen kihúzni a halálra ítélt fogat, vagy mint a mi esetünkben, – a szakértelemnek és gyakorlatnak köszönhetően – speciális emelővel kilazítva a fogmederből a fogat, azt a legkisebb környező szövetsérülés, trauma nélkül távolítjuk el.

Természetesen mindezt alapos helyi érzéstelenítést követően. Így fájdalmat biztosan nem fog érezni, esetleg némi nyomást. Néha a különböző hangjelenségek (recsegés, ropogás) nem kiküszöbölhetőek, de az Önök maximális komfortja érdekében a mi rendelőnkben DVD-szemüveget hordhat kezelés alatt, így ezeket a zajokat is minimalizálni tudjuk.

Összességében elmondhatjuk, hogy gyorsan, fájdalommentesen szabadulhat meg fogától és a gondos technikának köszönhetően lerövidült gyógyulási idővel számolhat.

Lássuk, milyen esetekben elkerülhetetlen a fogeltávolítás!

Indikációk:

  • fogágybetegség miatt meggyengült, mozgó fog (ha már a sínezés nem lehetséges)
  • szuvasodott, törött fog, mely oly mértékű, hogy más kezelési mód lehetetlen
  • problémás, gyökérkezelt fog
  • gócos, krónikus gyulladást fenntartó fog
  • fogszabályozás miatt (ilyenkor a legtöbb esetben teljesen egészséges fogat távolítunk el)
  • bölcsességfog, esetleg szemfog, mely előtörésében gátolt, visszamaradt és problémát – gyulladást, fájdalmat – okoz (impaktált, retineált fogak)

Foglaljon időpontot!

Mindent elmonduk előre

Fogászatunknál könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
  1. 1. Adategyeztetés
  2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
  3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-30 / 273-5042
Foglaljon időpontot!
Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042