Fogfehérítés

Fogaink épsége nem csak az egészségünk megóvása szempontjából fontos, az esztétika is jelentős figyelmet kap a mindennapokban. A magabiztos mosoly, a rendezett fogsor határozottságot, ápoltságot sugall, előnyt jelenthet mind a társas kapcsolatainkban, mind pedig a karrierépítésben.

Milyen fogfehérítési eljárások vannak?

Rendelőnkben elérhető a szakember által végzett lézeres fogfehérítés, valamint az otthoni használatra alkalmas fogfehérítő sínes megoldás is. Bármely módszer mellett teszi le voksát, fontos, hogy szakember által előkészített fogfelszíneken kezdődjön meg a fehérítési procedúra. Az otthoni módszer esetében fogtechnika által elkészített rugalmas sínbe kell a fehérítő anyagot applikálni, majd ezt az éjszaka folyamán viselni. Ezzel az eljárással néhány hét szükséges a kívánt eredmény elérése érdekében.

Ki végzi a kezeléseket?

Ismerje meg kollégáinkat

 • Kis-György Rita

  Kis-György Rita

  Diplomás dentálhigiénikus

  Dentálhigiénikusként célom segíteni pácienseimet, hogy minél hosszabb ideig megőrizhessék szájüregi egészségüket, melyhez elengedhetetlen a megfelelő fogmosási technikák, eljárások, eszközök és anyagok felhasználásának, mindennapi alkalmazásának ismerete, valamint más, életmóddal összefüggő tényezők figyelembevétele.

 • Marijic Hanna

  Marijic Hanna

  Dentálhigiénikus, fogászati asszisztens

  Igyekszem odaadóan, lelkiismeretesen és precízen ellátni a rám bízott feladatokat. Célom, hogy folyamatosan bővítsem tudásomat, ezáltal is maximális segítséget nyújtva mind a kollégáim, mind a páciensek számára.

Foglaljon időpontot!

Mindent elmonduk előre

Fogászatunknál könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-30 / 273-5042
Foglaljon időpontot!

Gyakori kérdések

Károsítja a fogfehérítés a fogakat? Érzékenyebbek lesznek a kezelés után? Válasz megtekintése
Melyik fogfehérítési módszert válasszam? Válasz megtekintése
Fájdalmas a beavatkozás? Válasz megtekintése
A lehető legrövidebb időn belül fehér fogakat szeretnék. Mennyi idő alatt érhető el? Válasz megtekintése
Mennyire tartós eredmény érhető el fogfehérítéssel? Szükséges a kezelést ismételni? Válasz megtekintése
A fogfehérítés során a tömések, pótlások is fehérebbek lesznek? Válasz megtekintése

Bővebben

Otthoni fogfehérítés

Amennyiben szeretné Ön kézbe venni fogai fehérítését és nem szeretne 1 óra alatt hófehér fogakat, akkor bátran ajánljuk ezt a fogfehérítési típust. Ez az eljárás fogfehérítő sín segítségével, orvosi instrukciók és kontrollok mellett otthoni környezetben zajlik, az elérni kívánt eredménytől függően 7-14 napot vesz igénybe.

A kezelés menete:

 Fogfehérítést megelőző, szükséges lépések:

 •  Első találkozásunk alkalmával teljeskörű szájvizsgálatot végzünk, ellenőrizzük, hogy a meglévő tömések megfelelőek-e, van-e szuvasság, fogkő.
 • Amennyiben van szuvas fog vagy törött, nem jól záródó tömés, azokat kezelni kell.
 • Elvégezzük a fogak ultrahangos tisztítását, homokfúvós polírozását, ezzel az előzetes kezeléssel alkalmassá tesszük a fogfelszínt a fehérítési procedúrára.
 • Ha már a kezdeti „akadályokat” elhárítottuk, rátérhetünk ténylegesen a fehérítésre.

Fogfehérítés menete:

 • Megbeszéljük az igényeket, elvárásokat és lehetőségeket. Meghatározzuk a kezdeti fogszínt és a körülbelüli várható fogszínt. Mindezt rögzítjük.
 • Ezek után lenyomatot veszünk az alsó és felső fogakról egyaránt, majd a fogtechnikus által elkészíttetünk egy erre a célra alkalmas, vékony, gumiszerű sínt. (Ez a folyamat mindössze 1-2 munkanapot igényel.)
 • Ebbe a sínbe kell a fehérítő anyagot, az átlátszó gélt vékonyan belehelyezni. (A gél karbamid-peroxidot és fluoridot tartalmaz, ez utóbbi az esetleges érzékenység ellen hat.) Majd az anyagot tartalmazó sínt éjszakára a fogívre helyezni, reggel ébredés után pedig eltávolítani, majd a fogakat és a sínt megmosni.
 • A folyamat gyorsasága és hatékonysága mindenkinél különböző, nagymértékben függ a kiindulási állapottól, az elszíneződés okától és az életmódtól, táplálkozási szokásoktól.

Jellemzői:

 • gyengébb anyaggal történik a fehérítés, mint a rendelői módszernél
 • könnyű kivitelezés
 • jobban kontrollálható az eredmény, hisz nap, mint nap látjuk, hol tartunk, szeretnénk-e még folytatni a kezelést
 • átlagosan 7-14 nap szükséges a kívánt fehérség eléréséhez (kiindulási és elérni kívánt állapottól függően)
 • a sín elkészítéséhez lenyomatvétel szükséges
 • a fogfehérítő sín hordása hamar megszokható, kellemetlenséget nem okoz
 • a sínt csak egyszer kell megcsináltatni (ha évek múltán újra szeretnénk egy kicsit „felfrissíteni” a fehérséget, már csak a fehérítő gélt kell megvenni, így ennek költsége már elenyésző az első alkalomhoz képest)
 • anyagilag ez a legkedvezőbb megoldás

Lézeres rendelői fogfehérítés

Világviszonylatban is a lézeres fehérítés képviseli a legmagasabb színvonalat. Gyors, egyszerű, nem jár fájdalommal, hatékony és tartós, úgynevezett mélyfehérítő módszer (hiszen nemcsak a fog felszínén, hanem a mélyebb rétegben is „dolgozik” a lézer). Ez az eljárás rendelői körülmények között történik dentálhigiénikus közreműködésével. A teljes folyamat körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe, viszont cserébe már a találkozó végére tündöklően fehérré varázsoljuk fogait.

A kezelés menete:

Fogfehérítést megelőző lépések:

 • Első találkozásunk alkalmával teljeskörű szájvizsgálatot végzünk, ellenőrizzük, hogy a meglévő tömések megfelelőek-e, van-e szuvasság, esetlegesen nyaki kopás vagy fogkő.
 • Minden esetben elvégezzük a fogak ultrahangos tisztítását, homokfúvós polírozását, annak érdekében, hogy a fogfehérítő anyag és a lézer hatni tudjon.
 • Amennyiben van szuvas fog, törött, nem jól záró tömés vagy nyaki kopás, azokat kezelni kell.
 • Ha már a kezdeti „akadályokat” elhárítottuk, rátérhetünk ténylegesen a fogfehérítésre.

A fogfehérítés lépései:

 • Megbeszéljük az igényeket, elvárásokat és tudnivalókat. Meghatározzuk a kezdeti fogszínt és a körülbelüli várható fogszínt. Mindezt rögzítjük.
 • Először felhelyezünk egy ajakterpeszt, mely a lágyrészeket eltartja a kezelés idejére, ez semmiféle kellemetlenséget nem okoz.
 • Az ínyre speciális anyagot viszünk fel, úgynevezett ínyvédőt, mely annak irritációját hivatott megakadályozni a fehérítő anyag által. A kezelés végén ez egyszerűen, fájdalom nélkül eltávolítható.
 • A fogak ajak felöli, külső felszínére felvisszük a fehérítő anyagot, majd a lézerrel megvilágítjuk a fogakat. Az elérni kívánt hatástól és az egyéni tényezőktől függően eltér, hogy mennyi ideig világítjuk meg a fogakat. Ha valamelyik fog esetleg sötétebb a többinél, azt még külön kezeljük.
 • Végül eltávolítjuk a fehérítő anyagot és az ínyvédőt.
 • Majd leellenőrizzük a fogszínt.

Nagyon fontos, hogy a fehérített fog végleges árnyalatát néhány órán, napon belül éri el. A végleges szín kialakulása, a szín stabilizálódása 2 hetet vesz igénybe.

A lézeres fogfehérítés jellemzői:

 • gyors
 • a lézeres fogfehérítés jelenleg a legmodernebb, leghatékonyabb fogfehérítési eljárás, pont emiatt csak kevés fogorvosi rendelőben érhető el
 • mélyfehérítést végez, így nem károsítja a zománcot
 • ritkább az utóérzékenység
 • tartós eredményt ad
 • fájdalommentes

Mennyire tartós a lézeres fogfehérítés?

A fogfehérítés tartóssága sokkal inkább a táplálkozási szokásoktól, életmódtól függ. A sok kávé, tea, vörösbor, dohányzás mind hozzájárul az elért eredmény korai elvesztéséhez. (Kezelés alatt ezektől tartózkodni javasolt.)

Átlagosan 2-3 évig tart a fehérítés hatása, de nem sötétednek már többé vissza a fogak az eredeti színre. Természetesen igény szerint az eljárás megismételhető.

Lézeres fogfehérítés előtt

Páciens eredeti fogszíne A3

Lézeres fogfehérítés után

Lézeres fogfehérítés után páciens foga 2 színárnyalatot fehéredett. Az új fogszín A1 lett.

Gyökérkezelt fogak fehérítése

A gyökértömött fogak idővel sötétebbé válnak, mint a szomszédjai. Ez pedig igen feltűnő tud lenni, hisz bárki észreveheti, hogy Önnek ilyen problémája van.

Ugye milyen jó lenne, ha újra világos lenne és megegyező színű lenne a gyökérkezelt fog is?

A mai modern anyagoknak köszönhetően, erre is van lehetőség!

A gyökérkezelt fogak fogfehérítésének menete:

 • Az érintett fogat megvizsgáljuk, röntgenfelvételt készítünk róla. Így le tudjuk ellenőrizni a gyökértömést. Amennyiben az nem megfelelő, cseréjét el kell végezni.
 • Meghatározzuk és rögzítjük a kiindulási fogszínt.
 • A gyökértömést borító fedőtömést és egy pici részt a gyökértömésből eltávolítunk, vékony cementréteget követően behelyezzük a fehérítő anyagot. 3-5 napot várunk.
 • Többnyire ez nem elég, így kiindulási színtől, esettől függően a kezelést meg kell ismételni (akár többször is!).
 • Ha elértük a megfelelő fogszínt, legalább 2 hét elteltével elkészítjük a végleges tömést. (A fehérítő anyag gátolja a töméshez használt anyagok kötését, így legalább ennyi idő szükséges, hogy jól záródó, korrekt tömést készíthessünk és ezzel is csökkenthessük a visszasötétedés esélyét.)
 • Ugye milyen egyszerű? És mindeközben Ön semmilyen fájdalmat nem érez, már csak azért sem, mert elhalt, gyökérkezelt fogról van szó!

Ne habozzon tovább, kérjen időpontot INGYENES konzultációra, hogy végre bátran, szégyenkezés nélkül mosolyoghasson a világra! És meglátja, a világ is visszamosolyog Önre!

Fogfehérítés árlista

Otthoni (sínnel) 75.000 Ft Mi történik ekkor?
Gyökérkezelt fog fehérítése/fog/alkalom15.000 Ft Mi történik ekkor?
Lézeres - teljes száj/alkalom95.000 Ft Mi történik ekkor?

Foglaljon időpontot!

Mindent elmonduk előre

Fogászatunknál könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-30 / 273-5042
Foglaljon időpontot!
Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042