Fogszabályozás

A fogszabályzással egy sokakat érintő problémát tudunk orvosolni, kezdve a gyerekektől a felnőttekig. A fogszabályozás azért speciális, mert itt az esztétika és funkció szorosan összekapcsolódik egymással. A fogívek rendezettsége, kiegyensúlyozott illeszkedése biztosítja a fogazat hosszú élettartamát, a fogágy egészségét, és a két oldali állkapocsízület szimmetrikus működését. Mi a PrimaDenta Fogászatnál azért dolgozunk, hogy segítsük az ép fogak és a boldogságteljes mosoly elérését, fenntartását.

Milyen fogszabályozó kezelések léteznek?

A modern készülékekkel rendkívül hatékony kezelések nyújthatók és számtalan esztétikus lehetőség közül választhatunk mind gyermek, mind pedig felnőtt korban is. Életkortól, a fogazati eltéréstől és anatómiai viszonyoktól függően választjuk meg a legmegfelelőbb fogszabályozó készüléket. A fogszabályozók két fő csoportja a kivehető és rögzített készülékek. Ezentúl napjainkban már úgynevezett láthatatlan és esztétikus fogszabályzó készülékek segítségével is elérhetjük a rendezett, esztétikus fogsort.

Ki végzi a kezeléseket?

Ismerje meg kollégáinkat

 • Dr. Lengyel Laura Petra

  Dr. Lengyel Laura Petra

  Fogszabályozó szakorvos

  Már az egyetem alatt tudtam, hogy fogszabályozással szeretnék foglalkozni. Olyan szakterülettel, ami folyamatos fejlődésre, gondolkodásra késztet, és állandó kihívás elé állít. Hiszem, hogy egy orvosnak nemcsak a páciense betegségeit, hanem a lelkét is gyógyítania kell, hiszen a kettő egymástól elválaszthatatlan.

Foglaljon időpontot!

Mindent elmonduk előre

Fogászatunknál könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-30 / 273-5042
Foglaljon időpontot!

Rólunk mondták

 • Papos Réka

  Kiderült, hogy a bölcsességfogam rossz helyen van, és eltolná a felső fogsoromat, ezért bölcsességfog eltávolításra foglaltam időpontot. Mivel két bölcsességfogamat is kiszedték, ezért izgultam, hogy milyen lesz maga az eljárás, azonban amikor megérkeztem, kezelőorvosom megnyugtatott, és elmondta, hogy az egész folyamat nem lesz fájdalmas, ami be is igazolódott.

  Papos Réka, Szeged
 • Sipos Pintér Lídia

  Már az első alkalommal megtapasztaltam azt a barátságos és fiatalos légkört, amit a rendelő képvisel, és az az emberséges bánásmód, amit akkor tapasztaltam, már az első alkalomkor meghatározta a további kezelésekhez és a rendelőhöz való hozzáállásomat, és azóta, már számomra is meglepő módon, örömmel térek vissza a kontrollokra és a kezelésekre, mert tudom, hogy a kezelőorvosaim is azon dolgoznak, és azt szeretnék, hogy én nyelvtanárként magabiztos mosollyal állhassak ki a diákjaim elé.

  Sipos Pintér Lídia, Szeged

Gyakori kérdések

Felnőtt vagyok, így is szóba jöhet a fogszabályozás? Válasz megtekintése

Bővebben a fogszabályozásról

Hogyan zajlik a fogszabályozó kezelés nálunk?

Gondoskodó odafigyeléssel

Nálunk Ön az első. Teljes mértékben odafigyelünk pácienseinkre, mert pontosan tudjuk, hogy egy kedves mosoly vagy egy jó szó mennyit jelent ilyen helyzetben. A fogszabályozás terén is ugyan azt képviseljük, mint bármely más fogászati kezelésünk során.

 

A fogszabályozás folyamata lépésről lépésre

1. Lépés: Állapotfelmérő vizsgálat

Első lépésben egy fogszabályozó szakvizsgálatra lesz szüksége, melynek során előzetes képet kaphat a fennálló helyzetről, kezelési lehetőségekről, illetve a várható eredményről.

2. Lépés: Dokumentáció

A dokumentáció során különféle lenyomatokat (alsó és felső alginát) és fotókat (extra-, és intraoralis) készítünk, amelyeket 2D-s, vagy 3D-s képalkotó eljárásokkal egészítünk ki.

3. Lépés: Kezelési terv
Így már minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy elkészítsük Önnek a személyre szabott kezelési tervét, melyet alaposan átbeszélünk, mindenre kitérve. A cél az, hogy ne maradjanak nyitott kérdések.

4. Lépés: Megkezdődik a fogak szabályozása
Ha a kezelési terv elnyerte a tetszését, akkor a következő alkalommal felhelyezzük az egyedi, Önre szabott fogszabályozó készüléket, mely általában egy órát vesz igénybe, és egyáltalán nem jár fájdalommal. Majd átbeszéljük a készülék tisztítására vonatkozó speciális lehetőségeket.

5. Lépés: Ellenőrzés
Havonta szükséges ellenőrizni a készülék állapotát. A kezelés előrehaladtával időnként, ha szükséges állítunk (aktiválunk) a készüléken.

6. Lépés: A rendezett és egészséges mosoly
A fogak a folyamatos lágy erőknek köszönhetően látványosan a kívánt pozícióba mozdulnak a kezelés végére. Ekkor eltávolítjuk a fogszabályozó készüléket, a fogakat polírozzuk és fluoridáljuk, segítve ezzel a fogzománc megerősödését, a kioldódott ásványi anyagok visszaépülését.
A fogszabályozás átlagosan 18-24 hónapot vesz igénybe, de teljes mértékben függ az egyéntől, a kiindulási állapottól, így az akár hosszabb idő is lehet.

7. Lépés: Utókezelés
Az elért kezelési eredmény megőrzése érdekében a fogak belső oldalára egy rögzítő eszközt (retainer) helyezünk, amelyet úgy kell elképzelni, mint egy sodort, fém huzalt. Ennek az a szerepe, hogy a kívánt helyükön tartsa a fogakat, amíg azok nem rögzülnek az új helyükön. Ezt követően ez szintén eltávolításra kerül.
Az utókezelés részét képezi továbbá egy éjszakára használt kivehető változat is, amely ugyancsak az újdonsült állapot fenntartását segíti.

Fogszabályozás árlista

Szakvizsgálat15.000 Ft Mi történik ekkor?
Dokumentáció25.000 Ft Mi történik ekkor?
Kezelési terv15.000 Ft Mi történik ekkor?
Rögzített fém fogszabályozó készülék (multiband) fogívenként250.000 Ft-tól Mi történik ekkor?
Részleges fém rögzített fogszabályozó készülék fogívenként110.000 Ft-tól Mi történik ekkor?
Rögzített esztétikus fogszabályozó készülék (mutiband) fogívenként370.000 Ft-tól Mi történik ekkor?
Kivehető fogszabályozó készülék75.000 Ft Mi történik ekkor?
Kivehető fogszabályozó készülék ellenőrzése15.000 Ft Mi történik ekkor?
Rögzített fogszabályozó készülék ellenőrzése25.000 Ft2 fogív esetén Mi történik ekkor?
Helyfenntartó készülék30.000 Ft Mi történik ekkor?
Rögzített fogszabályozó készülék eltávolítása fogívenként15.000 Ft Mi történik ekkor?
Éjszakai kivehető retenciós készülék (Osamu) fogívenként30.000 Ft Mi történik ekkor?
Rögzített retainer fogívenként30.000 Ft Mi történik ekkor?
ClearCorrect "láthatatlan" készülék490.000 Ft-tól Mi történik ekkor?
Láthatatlan fogszabályozó kezelési terv50.000 Ft Mi történik ekkor?
Láthatatlan fogszabályozó ellenőrzés15.000 Ft Mi történik ekkor?

Foglaljon időpontot!

Mindent elmonduk előre

Fogászatunknál könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-30 / 273-5042
Foglaljon időpontot!
Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042