Láthatatlan fogszabályozó

Straumann ClearCorrect™ láthatatlan fogszabályozás a szegedi PrimaDenta Fogászati rendelőben

Rendelőnk egyik újdonsága a ClearCorrect™ láthatatlan (alinger) fogszabályozó rendszer, amely már 16 éve segíti a rendezett fogsorra vágyókat. Amerikai fogorvosok alkották meg ezt a forradalmi fogszabályozót, ami már 8 éve a világ egyik vezető implantátum gyártó cége a svájci Straumann Group része.

Milyen esetben ajánlott a ClearCorrect™ fogszabályozó készülék?

A fogszabályozó kezelés egyik lehetséges módja a láthatatlan fogszabályozás, amely az elmúlt időszakban egyre népszerűbb választás.

Ha Ön is azok közé tartozik, akik nem szeretnék, hogy a környezetük számára látható legyen a fogszabályozó, csak a már kész eredmény, fontolja meg a ClearCorrect™ láthatatlan fogszabályozójának lehetőségét. Ennél a fogszabályzási módszernél nem fém készülékkel történik a fogmozgatás, hanem egy speciális 3 rétegű műanyag sínnel (aligner). Ez a fogszabályozó sín szinte észrevehetetlen, kényelmes és kíméletes.

A szegedi PrimaDenta Fogászati rendelőben a csúcskategóriás láthatatlan fogszabályozás specialistája Dr. Lengyel Laura fogszabályozó szakorvos. A doktornő vezetésével kiszűrésre kerülnek azok az elváltozások, melyek ezzel a fogszabályozási módszerrel kezelhetőek, valamint egy speciális digitális lenyomatvételi technikával, úgynevezett szkenner alkalmazásával könnyen megtervezhető annak folyamata és körülbelüli időtartama is.

Amit a ClearCorrect™ fogszabályozó rendszerről tudni érdemes:
  • kényelmes
  • könnyen kivehető étkezések és szájápolás idejére
  • gyengéd, de annál hatékonyabb fogmozgatásra alkalmas
  • láthatatlan, észrevehetetlen készülék, de annál látványosabb hatást lehet elérni segítségével
  • rugalmas, strapabíró anyagból készül
  • a tévhitekkel ellentétben viszont nem minden fogazati eltérés korrekciójára alkalmas önmagában!
A ClearCorrect™ fogszabályozás folyamata lépésről lépésre:

1. Lépés:  Állapotfelmérés

A kezelés legelső lépése egy konzultáció, melynek során fogszabályozó szakorvosunk személyében előzetes képet kapunk a kezelés lehetőségéről és eldől, hogy esetükben alkalmazható-e a Clear Correct fogszabályozási technológia, vagyis a kezelés által elérhető lesz-e a kívánt végeredmény.

2. Lépés: Dokumentáció

A kezelés terv készítéséhez nélkülözhetetlen a dokumentáció, melynek során különféle felvételek, fotók és lenyomatok készülnek a kiinduló állapotról. A lenyomatvétel során, a szakorvos egy háromdimenziós, digitális, intraorális szkennerrel modellezi a fogak elhelyezkedését.
A lenyomatvételi folyamat ennek a modern eljárásnak köszönhetően sokkal gyorsabb, pontosabb és komfortosabb, mint a hagyományos módszerekkel.

3. Lépés: Kezelés terv felállítása, megtekintése

A dokumentációt követően az egyéni igényeknek, céloknak megfelelő részletes kezelési terv és árajánlat ismertetése, megbeszélése történik.

A ClearCorrect™ fogszabályozás során az elkészült minták és felvételek alapján számítógéppel modellezett, úgynevezett mélyhúzott fóliákat, azaz alignereket használunk, melyek egy speciális szkenner felvételei, valamint fotódokumentáció révén készülnek.

A láthatatlan fogszabályozás egyik legnagyobb előnye, hogy a tervezést követően valós eredményeket láthatunk. Ez alapján szakorvosunk meg tudja állapítani, hogy milyen hosszú kezelésre számíthat, milyen mozgatások szükségesek és hány darab sín segítségével érhető el a kívánt eredmény.

4. Lépés: fogszabályozó készülékek átadása, felhelyezése, viselése

Az eset bonyolultságától függően eltérő számú sínsorozatból állhat a kezelés. A
különböző keménységű készülékeket az utasításoknak megfelelően, meghatározott sorrendben, 1-2 hétig kell napi legalább 22 órát viselni. Csak evéshez, fogmosáshoz szabad kivenni. Szerencsére nagyon kényelmes a viselete, nem akadályoz a beszédben és esztétikai problémát sem okoz.

A fogszabályozó készülék felhelyezését követően szakorvosunk olyan praktikus tanácsokkal látja el a pácienst, mint: milyen érzékenység várható, hogyan kell tisztítani a fogszabályozó készüléket, illetve milyen gyakran kell azt cserélni.
Nagyon fontos a viselési idő betartása, ennek hiányában ugyanis a kezelés nem hozza meg a kívánt eredményt.

PrimaDenta - clearcorrect láthatatlan fogszabályozó

 

Kérdés esetén hívja bátran rendelőnket a +36-30 / 273-5042 telefonszámon.

Várjuk Önt szeretettel!

 

Foglaljon időpontot!

Mindent elmonduk előre

Fogászatunknál könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
  1. 1. Adategyeztetés
  2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
  3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-30 / 273-5042
Foglaljon időpontot!
Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042