3 érv a gyökérkezelés mellett

A fogak megőrzését szolgáló fogászati módszerek egyike a gyökérkezelés. Rendszerint akkor kerül rá sor, ha a fogszuvasodás már eljutott a fogbélig, és ott gyulladást idézett ellő. A kínzó fájdalommal járó állapot mihamarabbi beavatkozást igényel, megszüntetve a panaszokat, és közben a foghúzást, valamint az utána következő fogpótlást megelőzve.

1. Megőrizhető a saját fog

A modern fogászat célja a saját fogak megőrzése. A szuvasodás az egyik leggyakrabban előforduló fogászati megbetegedés, amely különféle szinten érintheti a fogat. A kemény fogállományban, vagyis a zománcban és a dentinben nincsenek idegek, ám a fogbél már sokkal érzékenyebb terület. A fogbél begyulladása esetén a hagyományos fogtömés már nem lehetséges, a fájdalom megszüntetése és a fog megmentése ekkor már csak gyökérkezeléssel lehetséges. A gyulladás felszámolása és a gócbetegségek megelőzése mellett a gyökércsatornák kitisztítása, majd gyökértöméssel történő hermetikus lezárása történik az eljárás során.

2. A modern digitális eszközüknek köszönhetően rutin eljárás

A gyökérkezelés rutin eljárásnak számít, a korszerű érzéstelenítésnek köszönhetően pedig fájdalommentes beavatkozásról van szó esetében. A megfelelő röntgenfelvétel után fogorvosunk megtisztítja a szuvas területtől a fogat, majd eltávolítja a fertőzött fogbelet. Annak érdekében, hogy a gyökércsatornák is megtisztításra kerüljenek, elsőként digitális műszerrel méri be a gyökércsatorna hosszát. Erre azért van szükség, hogy a tisztítás kifogástalan legyen, majd a gyökértömés teljesen lezárja az érintett területet, és egészen a gyökér csúcsáig tartson. A visszatérő fertőzések elkerülése végett 7-10 napra gyógyszeres tömés kerül a gyökércsatornákba. A kórokozók teljes elpusztítását követően fogorvosunk speciális tömőanyagot helyez be, ezzel teljesen lezárva azokat.

3. Megszüntethető a fájdalom

A gyökérkezelést igénylő fogak már jelentős mértékben károsodtak. Minél hamarabb fordul az ember fogorvoshoz, annál gyorsabban véget lehet vetni a fájdalomnak. Az ilyen szuvas fogak ugyanis akár komoly fájdalommal járhatnak. A helyi érzéstelenítésnek köszönhetően az eljárás fájdalommentes, és az előtte megtapasztalt fájdalmakhoz képest nem érezhető. A gyökérkezelést követően még néhány napig feszítő érzést tapasztalhat a beteg. A PrimaDenta tapasztalatai azt mutatják, hogy súlyosabb gyulladás esetén antibiotikum szedése is szükséges lehet. Az eljárásnak hála, a saját fog megmenthető. A megfelelő szájhigiénia mellett érdemes félévente fogászati kontroll mellett dönteni, megelőzve ezzel a további fogászati megbetegedéseket. Forduljon hozzánk bizalommal, a PrimaDenta lehetővé teszi a bódításban végzett gyökérkezelést is!

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042