3 tipp, hogyan győzzük le a fogorvostól való félelmet!

Mindannyian ismerjük a fúró hangját, az idegtépő várakozást a rendelő előtt. A fogorvostól sokkal többen tartanak, mint ahányan azt be is vallják. A félelem általában rossz tapasztalatokra, gyermekkorban átélt kezelésre is visszavezethető. Nem ritka, hogy a páciensek tudatában vannak az elhanyagolt állapotban levő fogsoruknak, és éppen emiatt félnek szakembert felkeresni. Fontos tudni, hogy a halogatással csak még inkább romlanak a fogak, és akár azok elvesztése is opció lehet. Tartson velünk, cikkünkben azoknak igyekszünk néhány racionális érvvel szolgálni, akik nehezen veszik rá magukat a fogászat felkeresésére.

1. Fogainkra egy életen át szükség van!

És ez nem közhely, hanem valóban így is van. Saját fogainkat amíg csak lehet, célszerű a saját fogakat megőrizni. A probléma nem egyik napról a másikra alakul ki. Ha már vérzést tapasztal fogmosáskor, az az íngyulladás jele. A szabad szemmel is jól látható fogkő elszíneződést okoz, és bármennyire is szeretné az ember, házilagos módszerekkel nem sikerül megszabadulni tőle. A PrimaDenta fogászaton azonban fájdalommentesen történik a fogkő eltávolítása. Egy jó tapasztalat akár a korábbi rosszakat is felülírhatja. Forduljon időben szakemberhez, hiszen racionális érvek szólnak a fogsor épsége mellett, melyek között a magabiztos mosoly sokat nyom a latba. A fogak pótolhatók, de miért várná meg ezt, ha már az elején el lehet kapni a fogászati megbetegedést, és akár egy egyszerű fogtöméssel megoldani a helyzetet?

2. Szabad fogorvosválasztás

A magánellátás egyik nagy előnye, hogy a páciensek szabadon választhatják ki, kire bízzák magukat a fogorvosi székben. A PrimaDenta fogászat barátságos szakemberekkel várja mindazokat, akik a kiszámítható, hatékony megoldások hívei. A profik hozzá vannak szokva ahhoz, hogy nem mindenki ül be bátran abba a bizonyos fogorvosi székbe. A kezelés során a teljes fájdalommentesség és az emberközpontú hozzáállás egyaránt fontos fogorvosaink számára.

3. Bódítás? Ilyen is kérhető!

A fogorvoslátogatás esetén néha az a legrosszabb, hogy nem elég a tudat, még az idegőrlő várakozás is elindul a váróteremben. Nos, a PrimaDenta Fogászaton törekszünk rá, hogy a lehető legkevesebbet kelljen várakozni.. Az előre egyeztetett időpontban valóban a pácienssel foglalkozik fogorvosunk. A barátságos környezet már önmagában nyugtató hatást gyakorol, de ha ez mégsem lenne elég, akkor érdemes tudnia, hogy nálunk bódításban is kérheti a fogászati kezelést. A fájdalommal és a kezeléssel szemben érzett szorongás jelentősen oldható, a beavatkozást pedig rövidebbnek éli meg a páciens. Az éber szedáció nem azonos az altatással, hiszen mindvégig képes az érintett a fogorvossal együttműködni. A bódítás mellett döntve gondoskodjon arról, hogy kísérővel érkezzen hozzánk.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042