4 ok, amiért sokan félnek a fogászati kezelésektől

A rendszeres fogászati kontroll fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Sajnos még mindig sokan úgy vannak vele, hogy csak akkor fordulnak orvoshoz, ha már nagy a baj. A fogászati kezelések korosztálytól függetlenül félelmet kelthetnek az emberekben, holott csak annyi kellene, hogy megértsük a háttérben meghúzódó okokat, és tisztában legyünk a területen elérhető lehetőségekkel.

1. Rossz tapasztalatok

A fogászati kezeléssel összefüggő egyetlen rossz tapasztalat is elegendő ahhoz, hogy onnantól a páciens nehezen, vagy akár egyáltalán nem mer szakemberhez fordulni. Sok esetben ez akár a saját fogak elvesztését is maga után hozhatja. A PrimaDenta barátságos környezetben, előre egyeztetett időpontban várja pácienseit.

2. Gyermekkori félelmek

Gyermekként az ember másként éli meg a kötelező fogászati ellenőrzéseket, mint felnőtt fejjel. A megfelelő gyermek fogorvos választásával elkerülhető, hogy a gyermekekből olyan felnőttek váljanak, akik rettegnek a fogászati kezelésektől, és ezért inkább nem is keresik fel a szakrendelőt. A beavatkozások módja, az alkalmazott érzéstelenítés sokat változott az elmúlt évtizedekben, mint ahogy a fogorvosok között is megtalálhatók empatikus, barátságos hozzáállást tanúsítók. Érdemes esélyt adni a dolognak, hiszen egy jó tapasztalat képes felülírni a gyermekkori félelmeket.

3. Félelem a fájdalomtól

A legtöbben a fogászati kezelés fájdalmasságától tartanak. Különösen így van ez az implantátum beültetésekor, a gyökérkezelésnél, a bölcsességfog eltávolításánál. A korszerű érzéstelenítés mellett lehetőség nyílik arra is a PrimaDentánál, hogy aneszteziológus jelenlétében, bódításban történjen a kezelés, ezzel minden félelmet és fájdalmat kikapcsolva. Az éber szedációt már átéltek elmondásai szerint a beavatkozás így kifejezetten rövidnek és kellemesnek tűnik.

4. Kiszolgáltatottság?

Nem ritka, hogy a páciensek alapvetően tartanak mindenféle orvosi vizsgálattól, kezeléstől. Különösen gyakran jelentkezik ez az olyan intimnek vélt helyzetekben, mint a fogorvos felkeresése. A kezelőszékben kiszolgáltatottnak érzik magukat sokan, és nem tudják, mi fog történni velük. A PrimaDenta szakemberei elmagyaráznak mindent, s a kezelési terv alapján haladva, igény szerint akár bódításban végzik a beavatkozást.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042