5 fontos érv a fogászati implantátum mellett

A fogászati implantátum évek óta a legnépszerűbb fogpótlási megoldásnak számít. Egyre többen teszik le mellette a voksot, s ebben tartóssága, esztétikus megjelenése és változatos alkalmazhatósága egyaránt fontos szerepet játszik. A PrimaDenta szakemberei is azt javasolják, hogy a hiányzó fogak pótlására mindenképpen megéri az implantációban rejlő lehetőségeken elgondolkodni.

1. Nem csak egyetlen fog pótlására alkalmas

A fogászati implantátum ma már nem csupán egyetlen hiányzó fog helyére alkalmas, hanem többféle fogpótlás típus is nyugodhat a beültetett műfogon. A műgyökér és a felépítmény együttesen alkalmas arra, hogy foghíd nyugodjon rajtuk. Nagyobb foghiány esetén fogászati híd, teljes foghiánynál pedig körhíd kerülhet képbe, a megfelelő számú implantátum gondoskodik a stabil, rögzített fogpótlásról.

2. Szövetbarát alapanyag

Az implantátum egy, a csontba kialakított csontfészekbe helyezett műgyökérből és a rögzülést követően egy felépítményből, vagyis a tényleges műfogból áll. A szövetbarát anyagból készül műgyökér speciális felületi kialakításának köszönhetően stabilan rögzül a csontban, és akár egy életen át biztosítja a felépítménnyel együtt a hiányzó fog pótlását.

3. Biztonság kivehető fogsor esetében is

A kivehető fogsor gyakran jelent kellemetlenséget viselőjüknek. A megbízható rögzítés és a rágás érdekében a teljes kivehető fogsor 2-4 implantátummal gondoskodik a stabilitásról. Már 2 db műgyökér is elegendő lehet ilyen esetekben, de az ún all-on-4 technikával a kivehető fogsor esetében is teljes szabadság érhető el.

4. Fájdalommentes, rutin eljárás

Fogorvosaink jelentős tapasztalattal rendelkeznek a fogászati implantáció területén. A korszerű helyi érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommentesen történik a beavatkozás, de igény szerint bódításban is elvégezhető az.

5. Csonthiány esetén is megoldható!

A fogászati implantátum esetén némi nehézséget jelenthet az, ha az érintett területen csonthiány jellemző. Jó hír azonban, hogy csontpótló anyaggal lehetőség van alkalmassá tenni a foghiányos területet az implantációra.

A műtétet követően fontos az egészséges életmódra való fokozott odafigyelés. A szájhigiénia és a fogászati kontroll egyaránt lényegesek, a rendszeres fogkőleszedés pedig biztosítja, hogy a sokakat érintő ínygyulladás, valamint a saját fogak elvesztését is kockáztató fogágybetegség elkerülhetővé váljon. Élethosszig tartó fogpótlás kapcsán is forduljon bizalommal a PrimaDenta szakembereihez!

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042