A bölcsességfog eltávolításával megelőzhető a fogszuvasodás?

Ha a bölcsességfogak növekedése előre láthatóan problémás lesz, a korai beavatkozás révén elkerülhetők a későbbi komplikációk. Az előrelátó eltávolítás megakadályozhatja a fogak torlódását, az íny betegségeit és a szomszédos fogak szuvasodásának kialakulását.

A fogsor utolsó elemeit nehéz elérni a mindennapi fogmosás során. A hátsó fogakra jellemző, hogy nehezen hozzáférhetők, így könnyen kialakulhat rajtuk szuvasodás, amely fertőzést és fájdalmat okozhat. Ha a fog fertőzötté válik, az gyorsan átterjedhet a környező szövetekre, ami a fog egészségének súlyos romlásához vezethet.

PrimaDenta: A bölcsességfog okozta fertőzések elkerülhetők!

A rendellenesen növő fog nemcsak fájdalmat okoz, hanem komolyabb egészségügyi problémákat is előidézhet. Ha a bölcsességfog nem tör elő teljesen, egy része az íny alatt marad, ami ideális környezetet biztosít a baktériumok számára. Az ilyen rejtett területeken a baktériumok könnyen elszaporodhatnak, ami fertőzésekhez, tályogok kialakulásához vezethet. Egy ilyen fertőzés pedig nem kizárólag a szájüreget veszélyezteti, hanem az egész szervezetre kihatással lehet.

Éber szedáció a PrimaDentánál érhető el!

A bölcsességfogak eltávolításával kapcsolatos döntés szakember bevonását igényli, hiszen minden eset egyedi. A fogorvos alapos vizsgálatot követően javasolja az eltávolítást, ha a fog rendellenesen nő, fertőzésre hajlamos vagy jelentős fájdalmat okoz. Az eltávolítás során alkalmazott modern technikák és fájdalomcsillapító módszerek révén a beavatkozás ma már gyakorlatilag fájdalommentes, a gyógyulási idő pedig gyors és komplikációmentes lehet.

Amennyiben mégis tartanánk a fájdalomtól, akkor a PrimaDenta szolgáltatásai között bódítást is igénybe lehet venni. Az egyfajta éber alváshoz hasonló állapotban megszűnik a félelem, és maga az eljárás is gyorsabbnak tűnik, mint amilyen ténylegesen a valóságban.

Egyéni kezelési terv, szakorvosi javaslat – Cél a fogsor egészének az egészsége!

Az ínyben rekedt bölcsességfogak húzása akkor válik indokolttá, ha a növekedésük során nyomást gyakorolnak a szomszédos fogakra, fájdalmat, gyulladást vagy akár fertőzést is okozva. Ha a bölcsességfogak elakadnak az állcsontban vagy nem megfelelő pozícióban nőnek ki, akkor az egész fogsor állapotát befolyásolhatják. Ezt elkerülendő, a fogorvosi konzultáció elengedhetetlen, mely során a fogorvos röntgenfelvétel segítségével megvizsgálja a fogak helyzetét és állapotát. A szomszédos fogak torlódásának és az ebből eredő fájdalom és fogászati kockázatok elkerülésének érdekében a bölcsességfog eltávolítása lehet a legjobb döntés. Különösen így van ez akkor, ha fogszabályozás előtt áll a páciens.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042