A boldog babavárás és az egészséges fogazat

Biztosak vagyunk benne, hogy a hamarosan születendő gyermekének gondolata óriási örömmel, izgalommal és várakozással tölti el, ugyanakkor számos kérdés merül fel Önben azzal kapcsolatban, hogy mivel járulhat hozzá a magzat fejlődéséhez.

Az egészséges táplálkozás, a megfelelő vitamin-és ásványianyag bevitel, a rendszeres, aktuális állapotnak megfelelő testmozgás pozitív hatást gyakorol mind az édesanya, mind a magzat szervezetére, azonban vannak dolgok – például bizonyos gyógyszerek, az alkohol, a dohányzás – melyek kerülése indokolt.

Most viszont a várandósság és a szájegészség közötti kapcsolatra hívnánk fel figyelmüket. Szeretnénk szertefoszlatni azt a hiedelmet, miszerint minden várandósság egy-egy fogunk elvesztésével jár, hiszen kellő odafigyeléssel, rendszeres fogászati kontrollal és szakember segítségével elkerülhetőek a nemkívánatos következmények.

Várandósság során a fokozott hormonális hatások következtében a szervezet intenzívebben reagál a nem kellőképpen eltávolított lepedékre és baktériumokra, ennek eredményeként ínygyulladás, ínymegnagyobbodás tapasztalható, komolyabb esetben pedig fogágybetegség alakulhat ki. Ezek a tünetek nem csak a kismamák számára okoznak problémát, a fejlődésben lévő magzat egészségét is befolyásolhatják (kezeletlen esetben koraszüléshez, alacsony születési súlyú baba születéséhez vezethetnek).

Szerencsére speciális egyéni szájhigiénés rutinnal és professzionális tisztításokkal megelőzhetők vagy akár kezelhetők az ínygyulladás tünetei. A szakember által végzett szájhigiénés kezelések mindenki számára javasoltak, várandósság idején semmilyen komplikációval nem járnak, ellenben annak elhanyagolásával.

Jelentkezzen be rendelőnkbe állapotfelmérésre, professzionális tisztításra és nem csak az egyéni szájhigiénés rutin kialakításában segítünk, hanem az érkező gyermek esetében javasolt tisztítási eljárásokat, technikákat és a speciális, újszülöttek szájápolására alkalmas eszközök használatára is megtanítjuk.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042