A fogászati implantátum a legnépszerűbb fogpótlási módszer!

A fogszuvasodás, a fogágy-betegség kezeletlenül akár a saját fogak elvesztését is maga után vonhatja. Az említett problémák a lakosság nagyobb részét érinti, mint azt sokan elsőre gondolnák. A megoldás egyértelműen a prevenció, a fogorvos rendszeres felkeresése és a szájhigiéniára való odafigyelés. Ha azonban már a szuvasodás nagymértékű, nem lehetséges a töméssel, gyökérkezeléssel történő helyreállítás, akkor a húzás elkerülhetetlen. A foghiány mindenképpen pótlásra szorul, s ilyenkor többféle lehetőséggel is találkozik az ember.

A PrimaDenta fogászat Szeged városában akár bódításban végzett fogászati implantációval is várja a pácienseket. Az implantátum beültetése nem véletlen a legnépszerűbb fogpótlási módszer. Foghúzás után akár egyetlen fog pótlása is megoldható segítségével, de a műgyökéren híd is nyugodhat, s így nincs szükség a saját fogak csiszolására. Implantátumok segítségével kivehető fogsorok rögzítésére is lehetőség van, ami stabilitása már-már sokszor vetekszik egy fix pótláséval, azonban mégis kivehető. A tisztántartása így könnyebb, a jó szájhigiénia egyszerűbben fenntartható és nem utolsó sorban ez a pótlástípus az elvesztett lágyrészeket is pótolja.

Miért lényeges a mihamarabbi fogpótlás?

A foghiányról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csupán esztétikai probléma.  Tény azonban, hogy a szomszédos és szemköztifogak könnyen elmozdulhatnak a rés irányába, ezáltal túrterhelés következhet be ezen fogakon. A foghiány megváltoztatja a beszédet, az arcmimikát. A rágóképesség átalakul, nem beszélve arról, hogy a hiányos fogsor jelentette esztétikai hátrány önértékelési gondokat idézhet elő.

A hiányzó fog helyén a csont leépülésének folyamata indul el, ezért a húzást követően, amint lehetőség van rá, célszerű elindítani az implantáció folyamatát. A PrimaDenta fogászat Szeged területén akár bódításban is lehetővé teszi az implantátum beültetését.

Hogyan zajlik az implantátum beültetése?

A műfog műgyökérből és felépítményből áll. Előfordulhat, hogy nem áll elegendő csontanyag rendelkezésre a műgyökér rögzüléséhez. Ilyenkor a csontpótlás után kerülhet sor a beavatkozásra, majd a gyógyulás 3-6 hónapja után következhet a felépítmény, vagyis a látható műfog rögzítése. Terhelhető, és akár egy életen át eleget tesz feladatának. A PrimaDenta fogászat Szeged városában éber szedálásban is lehetővé teszi, hogy maga mögött tudhassa a többalkalmas fogászati kezelést.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042