A fogászati implantátum még mindig népszerű fogpótlási forma

A modern fogászat technológiai fejlődésének köszönhetően az elmúlt időszak vitathatatlanul kedvelt fogpótlási megoldásának a fogászati implantátum bizonyul. Az implantátumok részét képező, apró, titánból készült csavarok tökéletesen illeszkednek az állcsontba, biztos alapot nyújtva a felépítménynek, vagyis a ráhelyezhető műfognak. A fogbeültetés nem csupán esztétikai szempontból nyújt előnyöket, hanem a funkcionalitás tekintetében is. A természetes fogakhoz hasonlóan terhelhetők, hozzájárulva a zavartalan rágás és beszéd megőrzéséhez.

Az implantátum esztétikájában és funkciójában is adja a saját fog érzetét

A beültetett implantátumok olyan érzést nyújtanak, mintha saját fogak lennének, ezáltal növelve az önbizalmat és javítva az életminőséget. A fogbeültetés különösen ajánlott azoknak, akik jó általános egészségi állapotban vannak, megfelelő csontállománnyal rendelkeznek, és nem szenvednek súlyos fogínybetegségben. Amennyiben a rossz szájhigiénia áll a beavatkozás útjában, ez éppen úgy orvosolható, mint az évek során elvesztett csontanyag. Nem véletlen hívja fel a PrimaDenta is rendszeresen a figyelmet a mihamarabbi fogpótlás szükségességére, hiszen ennek hiányában a csontanyag visszafejlődik.

Helyi érzéstelenítés vagy éber szedáció? A páciens dönt!

A beültetés folyamatára gondolva, sokan félnek a fájdalomtól. A modern érzéstelenítési technikáknak köszönhetően a beavatkozás szinte teljesen fájdalommentes. A műtét során helyi érzéstelenítőt alkalmaznak, amely teljesen elzsibbasztja az érintett területet. Igény esetén a PrimaDenta éber szedációban is lehetőséget kínál a fogászati implantátum beültetésére. A nyugtatóknak köszönhetően az eljárás így jelentősen rövidebb és kevésbé stresszesként megélt lesz. Fontos, hogy ha az egyéni kezelési terv átbeszélésekor ez is szóba kerül, akkor aneszteziológussal is konzultálni szükséges, hiszen a bódításnál jelen kell lennie.

Továbbra is nélkülözhetetlen a szájhigiéniára való odafigyelés!

Az implantátumok beültetését követően fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása és a rendszeres fogorvosi ellenőrzések, hogy hosszútávon is megőrizzük az elért eredményeket. Az implantátumokkal élők gyakran utólag csodálkoznak rá arra, mennyire természetes érzést és megjelenést biztosítanak ezek a modern fogpótlások.

A forradalmi megoldás tehát számos előnyt kínál a foghiánnyal küzdők számára. Alkalmas egyetlen fog pótlására, de akár híd pilléreként is megállja a helyét az implantátum, ha ehhez természetes fog nem áll rendelkezésre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen választják a kivehető fogsor implantátumokkal történő rögzítését is, ezzel egy kényelmesebb, jobb életminőséget megcélozva.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042