A fogászati implantátum megoldást hozhat a foghiányra!

A fogászati implantátum korszerű és tartós megoldást kínál az elvesztett fogak helyére. A fogpótlás e típusa jelentős változást hoz a páciensek életminőségében, lehetőséget adva arra, hogy visszanyerjék az étkezés, a beszéd és a mosoly örömét.

A természetes fogakkal összetéveszthető végeredmény

Az implantátumok hatalmas előnye, hogy rendkívül stabilak és tartósak, emellett nagyon hasonlítanak a természetes fogakra, így szinte észrevétlenek. Az implantációs eljárás során fogorvosunk egy titánból készült csavart helyez az állkapocs csontjába, amely idővel rögzül a csontszövetbe, ezzel biztosítva a megbízható tartást a műfog számára.

PrimaDenta: éber szedációban is lehetséges a fogbeültetés!

A beavatkozás nem okoz fájdalmat a páciens számára. A modern érzéstelenítési technikák lehetővé teszik, hogy a műtét csak minimális kellemetlenséggel járjon. Az eljárást követően néhány napig előfordulhat enyhe fájdalom vagy duzzanat, de ezek általában könnyen kezelhetők fájdalomcsillapítókkal és jéggel. A PrimaDenta gondol azokra is, akik tartanak a fogászati, szájsebészeti eljárásoktól. Nekik lehetőségük van aneszteziológus jelenlétében, éber szedációban igénybe venni a fogászati szolgáltatást.

Miért ügyeljünk arra, hogy gyorsan pótoltassuk a foghiányt?

A foghiány pótoltatása rendkívül fontos, hiszen a hiányzó fogak nem csupán esztétikai problémákat okozhatnak, hanem hosszútávon negatív hatással lehetnek az egész szájhigiéniára és a rágóképességre is. A hiányzó fogak helyén az állcsont lassan leépülhet, ami később nehezítheti a műgyökér beültetését. Az időben történő beavatkozásnak köszönhetően elkerülhetők a további nehézségek.

Kiknek javasolt ez a beavatkozás?

Gyakorlatilag bárkinek, aki foghiánnyal küzd és jó általános egészségi állapotban van. Különösen ajánlott azoknak, akik egy vagy több fogukat vesztették el és szeretnék visszanyerni rágóképességüket, illetve azoknak, akik nem szeretnének kivehető fogpótlást. A beavatkozás előtt azonban fontos egy alapos állapotfelmérés, hiszen bizonyos egészségi állapotok, például a súlyos csontritkulás vagy egyes krónikus betegségek, befolyásolhatják a kezelési lehetőségeket.

Az időben történő beavatkozás a legjobb döntés a hosszútávú egészség és az esztétikai megjelenés megőrzése érdekében. Az implantátum kiemelkedő megoldást nyújt a foghiány kezelésére, biztosítva a páciensek számára a természetes rágás élményét és a magabiztos mosolyt.

Az implantátum stabilitása megbízható. A beültetett titáncsavar szilárdan rögzül az állkapocscsontban, így biztosítva a természetes foghoz hasonló stabilitást. A beültetett fog élettartama hosszú, megfelelő gondozás mellett akár évtizedekig is kitart, ami hosszútávon költséghatékonnyá teszi.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042