Bölcsességfog eltávolítás? A bódítás megoldhatja a félelmet!

A fogsor utolsó elemei 18-30 éves kor között bújnak ki. Jobb esetben gond nélkül történik ez, ám a tapasztalatok szerint akár a felnőttek 75-80%-a is szenvedhet a ferdén nőtt, a fogsort nyomó, nem megfelelően tisztítható, vagy ténylegesen az ínyben rekedt bölcsességfogtól. Evolúciós szempontból tulajdonképpen nincs rá szüksége a mai kor emberének, ezért is merülhet fel annak eltávolítása.

Gyulladás, fájdalom, szájhigiéniai gondok

A bölcsességfog eltávolítását elsősorban a felsoroltak indokolhatják. A ferdén növő fog ugyanis gyulladást okozhat, folyamatos fájdalommal járhat. Ha ki is bújt a fog, de oldalsó irányba tette, vagy nagy felületen találkozik az oldalsó foggal, akkor a szájhigiénia láthatja kárát a nehéz tisztíthatóságnak. Ilyenkor célszerű inkább megszabadulni az érintett fogtól, hiszen a nagyobb szuvasodások nehezen kezelhetők, már csak a bölcsességfog hozzáférhetősége miatt is.

Fogszabályozás előtt is aktuális lehet

A felnőttkori fogszabályozás egyre többek által választott módja annak, hogy sikerüljön a szabályos fogsort elérni. Ilyenkor mindig megfontolandó a bölcsességfog eltávolítása, hiszen ha nem megfelelő irányba nő, vagy az ínyben reked, akkor a fogsort nyomni, feszíteni fogja, és akár évek fogszabályozási munkája mehet veszendőbe.

Félelem a foghúzástól? Van megoldás!

Amennyiben már előtört fogról van szó, akkor egy foghúzással megoldható a helyzet. Gyakrabban előfordul azonban, hogy a bölcsességfog egy része, vagy annak egésze az ínyben maradt. Ilyenkor nem ritka, hogy részletekben kerül sor az eltávolításra. A hosszadalmas beavatkozás bódításban is elvégezhető a PrimaDentánál. Az éber szedáció előzetes egyeztetés után, aneszteziológus segítségével történik. A biztonságos módszernek köszönhetően félelem nélkül, fájdalommentesen történik a fog eltávolítása, mindvégig az orvos utasításait követve. A felszínes alváshoz hasonló állapotban az időt sokkal rövidebbnek élik meg pácienseink, jó emlékekkel távozva a rendelőből. Ez pedig az alapja annak, hogy a későbbiekben se féljen az ember fogorvosi kontrollra jelentkezni.

Az ép, egészséges és esztétikus fogsor bárki számára elérhető. A korszerű fájdalomcsillapítás, és a sokaknak megnyugvást kínáló éber szedáció lehetővé teszi a félelem kikapcsolását és a fogorvosi beavatkozások jelentette feszültséget, izgalmat is magad mögött tudhatod.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042