Egészséges fogsor? Legyen ez az újévi fogadalom!

A teljes, esztétikus fogsor megvalósítása nemcsak a tükörben látott képet javíthatja, hanem a magabiztosság megteremtésében is fontos szerep jut neki. Az év végéhez közeledve a legtöbben számvetést készítenek az elmúlt időszakról, és terveket kovácsolnak a jövőre nézve. Miért ne szerepelhetne az újévi fogadalmak listáján a fogsor egészségének helyreállítása? Néha elég egy esztétikai kezelés, máskor a fogpótlás nyújtja azt a bizonyos szükséges pluszt.

Az implantátum a legkorszerűbb fogpótlási módszer!

Az egészséges fogsor biztosítja a rágóerő teljességét. Nem véletlen hívják fel a szakemberek a figyelmet az elvesztett fogak pótlásának fontosságára. Az elhanyagolt fogászati kontroll, a sikertelen gyökérkezelés, a nagyfokú fogromlás esetén annak ellenére is a foghúzás lehet a legjobb megoldás, hogy a modern fogászat a saját fogak megőrzésére törekszik. Akkor sincs azonban gond, ha fogpótlás válik szükségessé. Többféle megoldás is létezik, s egyszerre akár több fog hiánya is szó szerint áthidalható a fogászati híd alkalmazásával. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a leginkább korszerű módszernek számító implantátum beültetés segítségével egyetlen fog hiánya éppen úgy pótolható, mint a teljes kivehető fogsor rögzítése, esetleg a hídpillérek megvalósítása.

Legyen cél a rendszeres fogorvos látogatás!

Az újévi fogadalmak és az egészségmegőrzés összefüggéseiben érdemes a megelőzésre is hangsúlyt helyezni. Mit jelent ez a gyakorlatban? A PrimaDenta fogászat félévenkénti fogászati kontrollt javasol. Ilyenkor sor kerülhet a fogkő eltávolítására is. A sárgás-barnás elszíneződés nemcsak esztétikai hátulütőkkel bír, hanem a benne hemzsegő baktériumok irritációt, ínygyulladást, elhanyagolt esetben pedig akár fogágy-megbetegedést is okozhatnak. Előzd meg a bajt! A fogkő eltávolításával ráadásul több árnyalattal világosabbak lehetnek fogaid. Apropó, fehérség! Az ezt ígérő fogkrémekkel és otthoni használatra szánt készülékekkel soha nem fogod tudni azt a fehérséget elérni, amit a rendelőben történő fehérítés alkalmával. A szakember által, egyéni adottságaidhoz készített otthoni eszköz is hasznos lehet az esztétikus fogsor fenntartásában.

2024 szóljon az egészséges fogsorról és a fogászati kezelésektől való félelem leküzdéséről! A PrimaDenta remek segítőtársnak bizonyul ehhez. Egészséges új évet kívánunk!

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042