Félelem a fogorvostól – Csak a fejben létezik mindez?

A kórházi környezet, a szakorvosi rendelő előtti várakozás sokakat félelemmel tölt el. Nemcsak arról van szó, hogy saját egészségünk a tét, hanem az esetleges fájdalmaktól való rettegés is lényeges szerepet tölt be mindebben. A fogászattal kapcsolatban fokozottan igaz mindez. A PrimaDenta tapasztalatai szerint gyakran csupán a korábbi rossz élmények okozzák a stresszt, ezek pedig jó eséllyel felülírhatók. Mi szükséges ehhez? Tényleg csak a gondolkodás megváltoztatásáról van szó?

Könnyen beszélnek a szakemberek, miközben még a fúró hangjától is pánik tölti el az embert.– gondolják az érintettek. A fogorvostól való félelem akár generációkon átívelő probléma lehet. Ha a gyermek egy olyan közegben éli mindennapjait, ahol teljesen természetes a fogászati rendelő rendszeres felkeresése, akkor nagy eséllyel számára is az lesz.

Kikapcsolható a félelem?

Egyik pillanatról a másikra aligha. Eljuthat azonban az ember arra a szintre, ahol a tudatosság felülírja a zsigeri rettegést. Ehhez sokszor nem is kell más, mint jó tapasztalatok begyűjtése. A PrimaDenta barátságos környezetben várja az időpontra érkező pácienseket. A hosszas várakozás és a vele sokszor együtt járó félelem helyett a megérkezést követően fogorvosunkkal találkozhat, aki a panaszok függvényében egyéni kezelési tervet állít fel. A kiegyensúlyozott orvos-beteg kapcsolat kialakításában a kommunikáció nagy jelentőséggel bír.

Fogászati kezelés bódításban

Ma már ez sem elérhetetlen. Előzetes egyeztetést követően éber szedáció történik. Az alkalmazott nyugtatószereknek köszönhetően a feszültség és a félelem kikapcsolhatók, a fájdalom is jelentősen csökkenthető, és egyfajta pozitív élményként marad majd meg az ellátás. Néha csak ennyi kell ahhoz, hogy a következő kezelést akár már bódítás nélkül is bevállalja az, aki korábban alig merte megközelíteni a fogorvosi rendelőt.

A bódítás, ahogy az éber szedáció kifejezés is jelenti, nem a teljes kontroll elvesztését foglalja magában. Pácienseink követik az orvos utasításait, együttműködnek vele, de az egész folyamatot gyorsnak és teljesen feszültségmentesnek élik meg.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042