Félelem a fogorvostól? Itt a megoldás!

A fogászati beavatkozásoktól való félelem nem ismeretlen az emberek számára. Sokan vannak, akik nagyfokú szorongással küzdenek a témát illetően, és ebből kifolyólag fel sem keresik a fogorvost. A baj ezzel az, hogy a fogak idővel szinte biztosan szuvasodni fognak, gyulladt gócok keletkeznek, és ha másért nem is, a fájdalom apropóján szükség lesz a fogorvos közreműködésére. A PrimaDenta fogászat Szeged városában elérhetővé teszi a páciensek számára a bódításban végzett fogászati kezelést. Cikkünkben most sorra vesszük a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Éber szedáció a félelem leküzdésére

Az intravénásan beadott nyugtatószereknek köszönhetően csökken a páciensben felhalmozódott feszültség, nyugtalanság, félelem. Természetesen a fájdalomcsillapító hatás sem marad el, tehát nem kell tartani a kezeléssel kapcsolatos fájdalmaktól. Az éber szedációként is ismert bódítás a felszínes alváshoz hasonló állapotot hoz létre, viszont közben képes a beteg kommunikálni, együttműködni a kezelőorvossal.

PrimaDenta fogászat Szeged: kiknek javasoljuk a bódításban végzett kezelést?

A fogorvoshoz fordulók egy részének már az is épp elég a nagyfokú stressz megéléséhez, ha fogorvosi rendelőt látnak. Ehhez jöhet hozzá a tűktől és az éles eszközöktől, a fúró hangjától való rettegés. A félelmeket gyakran gyermekkori rossz tapasztalatok vagy mástól hallott információk táplálják. A kezelés közben beindul a fantázia, és a tényleges kellemetlen érzés jelentősen rosszabbul csapódik le.

A félelem miatt nem érdemes távol maradni a fogászati vizsgálattól. A gyökérkezelés, a bölcsességfog eltávolítás, az implantátum beültetése még azokban is aggodalmat ébreszthet, akik egyébként egy fogtöméstől nem tartanak. Ilyenkor is jó választás lehet a mellékhatások nélküli bódítás.

Mire érdemes odafigyelni az éber szedáció kapcsán?

A beavatkozás előtt 6 órával már nem szabad enni, 2 órával előtte pedig inni sem. A légúti fertőzés, a várandós állapot, a nem egyensúlyban tartott betegségek, valamint a szívinfarktust követő 3 hónap kizáró oknak számítanak. Fontos, hogy kísérővel érkezzen a páciens, és a kezelést követően még 1-2 órán át a rendelőben szükséges tartózkodni megfigyelés céljából. 24 óráig tilos vezetni, nem javasolt jogi döntéshozatalt hozni. A PrimaDenta fogászat Szeged területén lehetővé teszi, hogy a legnagyobb biztonságban tudja magát akkor is, ha félelmei miatt az éber szedálásban végzett fogászati beavatkozás mellett teszi le a voksot.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042