Fogászati implantátum: fogpótlás élethosszig

A fogorvos rendszeres felkeresése lehetővé teszi, hogy már a legkisebb szuvasodást is időben sikerüljön elkapni. A gyakorlatban viszont sokszor bebizonyosodik, hogy általában a beavatkozásoktól való félelem miatt marad el a kontroll. Ugyan a gyökérkezelés még megmentheti a szuvas fogat, de vannak olyan állapotok, amelyeken már csak a húzás segít. A súlyos fogágy-betegség szintén maga után hozhatja a saját fog elvesztését. A PrimaDenta szakemberei azt javasolják, hogy a hiányzó fogak pótlásával ne várjunk, gondoskodjunk arról mielőbb.

Az implantátumot keresik a legtöbben!

Míg néhány évtizede még a híd volt a leginkább kedvelt fogpótlás, addig napjainkban már egyértelműen az implantátum iránt érdeklődnek a páciensek. Nem véletlen, ugyanis a megfelelő szájhigiénia fenntartása mellett akár egy életen át tartó fogpótlásról beszélhetünk esetében. Az orvosi titánból készült implantátum teljesen szövetbarát, így a csont biztosan jól reagál majd rá, és elszíneződésekkel sem kell számolni. Sőt, a korszerű technológiával készült felépítmény, vagyis a tényleges műfog tökéletesen illeszkedik majd a fogsor többi eleméhez mind a formát, mind a színt illetően.

Több implantátum, változatosabb lehetőségek

Az implantátum segítségével nem csak egyetlen hiányzó fog pótolható. Ennél sokkal szélesebb körű lehetőségeket kínál a korszerű fogpótlási módszer. Előfordul, hogy a foghíd implantátumokra épül, ha ehhez nem áll rendelkezésre saját fog. A fogbeültetésnek köszönhetően egyébként sem kell a fogakat lecsiszolni a híd kialakításának érdekében, tehát a saját foganyag megőrizhető teljes egészében. Az akár egyetlen, vagy két egymás melletti fog pótlása is megvalósítható implantátum alkalmazásával. A népszerűsége minden korábbinál nagyobb, ráadásul idősebb páciensek esetében az implantátumokat műfogsorral lehetséges összekötni, ami stabil végeredményt biztosít.

Indulj optimális szájhigiéniával!

A PrimaDentánál egyéni kezelési terv kerül felállításra. Az implantátum beültetése előtt megvizsgáljuk, áll-e elegendő csontanyag rendelkezésre a beültetéshez, s ha nem, akkor először a csontpótlásról kell gondoskodni. Ezt azonban megelőzi a szájhigiéniai kérdések rendezése. Megtörténik az esetleges foghúzás, tömés, leszedjük a fogkövet és odafigyelünk az esetleges ínygyulladás kezelésére is.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042