Fogászati kezelés éber szedálásban? Ilyen is létezik!

A fogászati kezelésekkel szembeni félelem sokakat érint. Vannak, akiknél odáig elmegy a dolog, hogy a fogorvosi rendelőt sem keresik fel. A baj ezzel az, hogy idővel a fogak szuvasodni kezdenek, fogkő képződik, ami további betegségeket, kóros állapotokat hozhat létre. A fogmosáskor jelentkező vérző fogíny már arra utal, hogy nem érdemes tovább halogatni a fogászati ellenőrzést. De mi a helyzet akkor, ha érintettként retteg már a fogorvosi rendelő látványától is? Hallott már arról, hogy a kezelések akár bódításban is elvégezhetők?

A PrimaDenta fogászat Szeged területén érhető el, és nagy segítséget nyújthat mindazoknak, akik a fájdalomtól és a kezelés kellemetlenségeitől tartanak. Akár egy gyermekkori rossz élményre is visszavezethető a dolog, ám felnőttként az a fontos, hogy a jelen problémái megoldásra találjanak, és ne kelljen foghiánnyal, szuvas fogakkal és azok minden hátulütőjével élni.

Mire jó a szedálás?

A módszer lényege nem más, mint az, hogy az intravénásan beadott nyugtatók csökkentik a félelmet, a fájdalomérzetet. A bódítás egyfajta felszínes alváshoz hasonló állapotot eredményez, miközben a páciens képes a kommunikációra, és együttműködik az orvossal, például kinyitja és becsukja a számát. Az eljárásnak köszönhetően könnyű, szorongásmentes állapot alakul ki, a kezelés időtartamát pedig jelentősen rövidebbnek érzik az érintettek. Nem ritka, hogy abból nem emlékeznek semmire. Kell ennél több akkor, ha mihamarabb túlesne a félelmekkel övezett eseményen?

Hogyan történik a bódítás?

A kezelést megelőzően intravénás nyugtatót kap a páciens. Fontos, hogy ha bódításban történik a beavatkozás, akkor előtte 6 órán keresztül már ne egyen a páciens, 2 órával előtte pedig már a vízfogyasztás is tiltólistás. A mellékhatások nélküli állapot után hamar kitisztul a tudat, tehát az altatásra e tekintetben sem hasonlít a módszer.

PrimaDenta fogászat Szeged: Kiknek ajánlott az éber szedálás?

Sokan félnek a tűktől és az éles eszközöktől, de hasonlóképpen tartanak a páciensek azoktól a kezelésektől is, amik nem merülnek ki egy egyszerű fogtömésben. Az implantológiai műtétek, a gyökérkezelés, a bölcsességfog eltávolítása esetén éppen úgy remek választásnak bizonyul a korszerű és emberközpontú módszer, mint a fokozottan rettegő pácienseknél. A PrimaDenta fogászat Szeged területén elérhető, és várja mindazokat a pácienseket, akik fájdalmak és kellemetlen élmények nélkül távoznának a fogorvosi székből.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042