Fogbeültetés fájdalmak és stressz nélkül? A megoldás az éber szedáció!

A fogászati beavatkozások még mindig sokakban keltenek félelmet. Különösen igaz ez akkor, ha a szájsebészet is szóba kerül. Tény pedig, hogy a modern fogászatban alkalmazott leginkább elterjedt fogpótlási megoldáshoz, az implantációhoz szájsebészet szükséges. A jó hír az, hogy a PrimaDentánál nemcsak barátságos környezet vár, hanem az éber szedáció lehetőségével is élhetsz. Mit jelent ez pontosan? Milyen megoldást kínál a fogbeültetés akkor, ha az elvesztett fogakat szeretnéd korszerű módon pótoltatni? Cikkünkben ilyen kérdésekre keressük a válaszokat.

Ma már a csontpótlás sem lehetetlen!

Bár a korszerű fogászat elsődleges célja a saját fogak megőrzése, ám a jelentős szuvasodáson már a gyökérkezelés sem segíthet, a fogágy-betegség és a fog sérülés következtében való roncsolódása pedig szintén annak elvesztésével járhat. Ugyan a foghíd megoldást kínálhat, de gyakran ehhez is hiányzik a szükséges tartópillér. Nem véletlen választják a PrimaDentánál is egyre többen a fogászati implantáció kínálta lehetőségeket. Az orvosi titán implantátum teljesen szövetbarát, és ma már arra is mód van, hogy a hiányzó csontanyagot pótolni lehessen. Erre ugyanis szükség van ahhoz, hogy a tényleges implantátum, vagyis a műgyökér tökéletesen rögzüljön a csontban, és biztos támaszt jelentsen a rögzülést követően ráhelyezett műfognak.

Mit jelent az éber szedáció?

A bódítás néven is ismert eljárásnak köszönhetően kikapcsolható a félelem és a feszültség érzése, természetesen a fájdalom is jelentősen csökkenthető. Az éber szedáció során egyfajta felszínes alváshoz hasonló állapot hozható létre, ám közben fogorvosunk minden utasítását képes leszel követni. Az aneszteziológus jelenlétét igénylő eljárás előzetes egyeztetés után vehető igénybe – többek között implantáció alkalmával is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy leginkább a fájdalommal és a kezeléssel szembeni félelem indokolják a bódítás igénylését. Fontos, hogy ha az implantáció alkalmával mellette döntenél, akkor mindenképpen kísérővel érkezz, aki a nap további részében is segítségedre tud lenni.

Megéri az implantáció előnyeit választani!

A fogászati beavatkozásoktól jelentősen tartó páciensek minél gyorsabban szeretnék letudni a kezelést. Az implantáció egy folyamat, ami az általános szájhigiénia megvalósításával indul, szükség esetén a csontpótlással, majd az implantátum, vagyis a műgyökér beültetésével folytatódik. Rögzülését követően már csak a felépítmény, a tényleges műfog rögzítése van hátra. A folyamat sokakban ébreszt félelmet, pedig a fogászati implantátum egy életen át megoldást kínálhat a foghiányra, negatívumok nélkül. A PrimaDentánál várólisták nélkül várunk, barátságos környezetben lehet eldönteni, hogy élnél-e az éber szedáció lehetőségével. Akár teljes fogsor rögzítésében is kiemelt szerep juthat az implantációnak, de a fogászati híd helyett is kiváló eredményekkel alkalmazható a fogbeültetés.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042