Fogmegtartó kezelések a teljes fogsor szolgálatában

A saját fogak megőrzése a modern fogászat elsőszámú célja. A fogászati tömés, az inlay, a paradontológiai kezelések egyaránt lehetővé teszik, hogy a szuvas, letört fogak helyreállíthatók legyenek. A PrimaDenta fogászat Szeged városában áll mindazok rendelkezésére, akik barátságos környezetben vennének igénybe fogászati szolgáltatást, és akár bódításban tennék ezt félelmeikre visszavezethetően.

A fogszuvasodás a leggyakoribb fogászati megbetegedés a lakosság körében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nem feltétlen jár fájdalommal, de attól a szuvas rész még egyre nagyobb lesz az idő múlásával. A kisebb lyukakat esztétikus töméssel lehet helyreállítani, a nagyobb károsodott fogszövet helyére pedig az ún. inlay, vagyis betét kerül.

Mikor van szükség a tömésre?

A szuvas fog akár azzal is jelezhet, hogy érzékeny a hidegre, melegre, az édes ízekre. Máskor csak pár másodpercig tartó fájdalommal szembesülnek az érintettek, de a nyilalló típusú fájdalom is jellemző lehet. Ha nem fordul időben szakemberhez, a fog épségét kockáztathatja. Fontos tudni továbbá azt is, hogy a kezeletlen szuvas fog gócbetegséget idézhet elő a szervezetben.

Mi történik a fogmegtartó kezelés során?

A vizsgálat, a panoráma röntgen (szükség esetén három dimenziós CT) elkészítését követően megtörténik a fogkő eltávolítása, majd helyi érzéstelenítés után a fogorvos eltávolítja a szuvas foganyagot. A professzionális tömőanyag színe egyénre szabható, így a végeredményből nem lehet megállapítani, hogy tömött fogról van szó. Hasonló a helyzet az inlay alkalmazásakor is. Ez utóbbit precíziós lenyomat alapján fogtechnikus készíti el, tehát több ülésben lesz szükség a végeredmény elérésére. Amíg a végső megoldás el nem készül, természetesen ideiglenes tömés kerül a fogba.

Gyökérkezelés éber szedálásban

Előfordulhat, hogy a fog már annyira károsodott, hogy gyökérkezelésre van szükség. A fogbélben keletkezett gyulladás komoly fájdalommal jár, hiszen itt idegek találhatók. A fog megmentése ilyenkor gyökérkezeléssel oldható meg. Helyi érzéstelenítésben, vagy akár PrimaDenta fogászat Szeged területén elérhető szolgáltatásnak köszönhetően szedálásban is megtörténhet az eljárás. A beavatkozás során a szakember eltávolítja a fertőzött szöveteket, és kitisztítja a csatornákat a gyökértöméshez. Az első orvoslátogatáskor gyógyszer kerül a gyökércsatornákba, majd ideiglenes tömés, ami 7-10 nap után lesz a végleges tömésre cserélve. A résmentesen, a gyökér csúcsáig érő tömés a későbbiekben már nem tud fertőződni, és a saját fog megőrzésének lehetőségét biztosítja.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042