Fogvesztéstől az implantátumig

A saját fogak megőrzése kiemelt jelentőséggel bír. Az alapos otthoni fogápolás és a legalább félévenként felkeresett fogorvos egyaránt abban segítenek, hogy sikerüljön egészséges, teljes fogsornak örvendeni. Tény azonban, hogy a fogászati betegségek következtében a fogvesztés minden igyekezet ellenére is előfordulhat. Ugyan a fogmegtartó kezelések egyaránt azt a célt szolgálják, hogy a töméssel és szükség esetén a gyökérkezeléssel elkerülhető legyen a húzás, ám a gyakorlatban mégis szükség lehet rá időnként.

Prevenció rendszeres fogorvosi kontroll segítségével

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nem megfelelő szájhigiénia következtében lerakódások, plakkok keletkeznek, begyulladhat az íny, innentől pedig már csak egy lépés a fogágy-betegség. Ha félelemből mégsem keresi fel a páciens a fogorvost, annak a fog meglazulása, majd elvesztése is lehet a következménye. Nem véletlen javasoljuk a PrimaDentánál a rendszeres fogorvosi ellenőrzést. S hogy mi a helyzet akkor, ha foghiány lép fel? A fogászati híd egyfajta megoldást kínál, de minden korábbinál többen érdeklődnek az implantátum iránt.

Implantátum a PrimaDentánál

A fogbeültetés során alkalmazott anyag orvosi titán, ami teljesen szövetbarát anyag. Az implantátum beültetéséhez elegendő csontanyagra van szükség. Az egyéni kezelési terv felállításakor fogorvosaink megvizsgálják, hogy ez a tényező adott-e. A már évekkel korábban kihúzott fogak helyén sokszor már nem elegendő a csont, így csontpótlásra van szükség. A rutin beavatkozásnak köszönhetően a műgyökér megfelelően tud rögzülni, és stabilitást biztosít a majd arra kerülő felépítménynek, vagyis a tényleges műfognak.

Változatos fogpótlási lehetőségek implantátummal

A fogbeültetés során kiemelt hangsúlyt helyezünk arra, hogy a műfog mind színében, mint megjelenésében tökéletesen illeszkedjen a fogsor többi eleméhez. A korszerű technológiáknak köszönhetően ez egyszerűen kivitelezhető. Az implantátum rögzüléséhez rendszerint 3-6 hónap szükséges. Nemcsak egyetlen fog pótlására alkalmas a fogbeültetés, hanem foghíd, sőt, kivehető és teljes fogsor is kerülhet a megfelelő számú implantátumra.

A PrimaDenta szakemberei azt javasolják, hogy ha bármilyen okból húzásra került sor, akkor érdemes a gyógyulási időt követően már felkeresni a választott fogorvost, és a pótlási lehetőségekről tájékozódni. A leginkább korszerű megoldásnak egyértelműen a fogászati implantátum bizonyul. Az eljárás akár éber szedációban is lehetséges, ezzel a félelem és a stressz is kikapcsolható.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042