Győzd le a fogorvostól való félelmed! Az éber szedálás segíthet!

Az új év új fogadalmakat és terveket hoz magával. A tapasztalatok szerint legtöbbször a súlycsökkentés és az egészségre való fokozott odafigyelés szerepel a lista előkelő helyein. De mi a helyzet akkor, ha komoly félelmekkel küzd az ember a szakorvos felkeresését illetően? Ilyenkor már nem is olyan egyszerű a fogadalmak megvalósítása. A fogorvos még mindig sokaknak számít mumusnak, pedig legtöbbször csak a rossz tapasztalatok és a fájdalomtól való félelem tartja vissza a pácienst a rendelő felkeresésétől.

Bódítás félelmek és fájdalom nélkül

Tudtad, hogy a beavatkozások már bódításban is elvégezhetők? A hazánkban is elérhető szolgáltatást kínálja a PrimaDenta, ahol az előzetes egyeztetést követően aneszteziológus jelenlétében történik a nyugtatószerek adagolása. A hatóanyagoknak köszönhetően csökkenthető a feszültség és a félelem gyakran megbénító hatása, de fájdalomtól sem kell tartanod. A felszínes alváshoz hasonló állapotban képes leszel az orvos utasításait követni, kinyitod a szád, becsukod, ám a tényleges időtartamnál jelentősen rövidebbnek fogod megélni a kezelést. Jól hangzik? Nem véletlen keresik egyre többen ezt a megoldást akkor, ha olyan beavatkozásokról van szó, mint a bölcsességfog eltávolítása, a fogászati implantáció, vagy például a gyökérkezelés.

A tapasztalatok szerint ezek azok a kezelések, amiktől a legtöbben tartanak. Tény pedig, hogy a gyökérkezeléssel megmenthető a saját fog akkor is, ha már a fogbelet elérték a baktériumok. Az implantátum napjaink korszerű módszere a foghiány ellen, a bölcsességfog eltávolítása pedig a ferdén nőtt, vagy az egyáltalán elő sem tört utolsó fogak esetében hoz gyógyírt az állandó fájdalomra és feszítő érzésre.

Mellékhatások nélküli módszer a félelem leküzdésére

Az éber szedáció esetében legalább 6 órával előtte már nem szabad enni, vizet is csak legkésőbb 2 órával korábban szabad fogyasztani. A mellékhatások nélküli módszernek köszönhetően azok is nyugodtabban ülnek a fogorvosi székbe, akik már annak gondolatától is rettegni szoktak. A kezelés után a tudat ugyan hamar kitisztul, de nagyon fontos, hogy kísérővel érkezz klinikánkra, és legyen Veled valaki a nap további részében is.

Az éles eszközök, tűk komoly félelmet kelthetnek az emberben, de a hangoktól és a fájdalomtól való rettegés esetén is remek választása a biztonságosan használható bódítása. Fontos tudni, hogy éppen zajló légúti fertőzésnél, várandós állapotban, vagy infarktust követő 3 hónapban nem alkalmazható a módszer. Érdemes az állandó gyógyszeres kezelést igénylő problémákra is odafigyelni, ugyanis ennek hiányában szintén nem lehetséges az éber szedáció alkalmazása.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042