Hiányzó fogak? A fogászati implantátum korszerű megoldást kínál!

A foghiány szinte bármely életkorban gondot okozhat. A maradandó fogak valamelyikének eltávolításakor viszont már érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen fogpótlási módszer mellett tegyük le a voksot. A modern orvostudomány a saját fogak megőrzését tűzi ki célként, viszont a szuvasodás mértéke, az elhelyezkedés, vagy akár sérülés, a fogágy-betegség indokolttá tehetik a húzást. A PrimaDenta szakemberei azon az állásponton vannak, hogy az implantátum a leginkább keresett megoldás a hiányzó fogak pótlására.

Ez történik a fogpótlás hiányában!

A legtöbben ott követnek el hibát, hogy a foghúzáson átesve, inkább kerülnék a további beavatkozások lehetőségét. A foghiány azonban nemcsak esztétikai gondot okozhat, hanem a szemben levő fogak túlterhelése, a szomszédos fogak elvándorlása is együtt járhat a folyamattal. A megváltozott rágási szokások következtében ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, kevésbé jól előkészített lesz az emésztés. A beszéd- és hangképzési zavar mellett a megjelenést is évekkel öregítheti a hiányzó fog.

Az implantátum nem csak egy fogat pótolhat!

Kétségkívül tökéletes megoldás az implantátum akkor, ha egyetlen fogat kell pótolni. Ennél azonban messze többet kínál a korszerű módszer, ugyanis híd, részletes vagy teljes műfogsor is nyugodhat implantátumokon. A híd készítésekor a szomszédos fogakat nem szükséges lecsiszolni, így azok megőrizhetők teljes egészükben. Amennyiben sorvégi foghiányról van szó, akkor a rágófogak implantátummal pótolhatók. A páciensek elfelejthetik a fogsorragasztót, és a stabil fogsor előnyeivel élhetik mindennapjaikat. 6-8 implantátumon teljes foghiány esetén is rögzíthető a műfogsor.

Éber szedáció? A PrimaDentánál ez is elérhető!

Napjainkban már nem csupán a filmekben találkozhatunk a bódításban végzett fogászati kezelésekkel. A PrimaDenta csapata aneszteziológus szakemberrel kiegészülve lehetőséget kínál arra is, hogy éber szedációban, egyfajta éber alvás-szerű állapotban történjen az implantátum beültetése. A műgyökérnek csontfészket alakít ki a szájsebész. Ide kerül majd az implantátum, és körülbelül hat hónapos rögzülést követően érkezik arra a tényleges műfog. A fogsor többi eleméhez tökéletesen passzoló fog akár egy életen keresztül kitart, és a biztonságos rágás, az esztétikus fogsor szolgálója lesz.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042