Így történik a fogászati implantátum beültetése!

A korszerű fogászati implantátum méltán a legnépszerűbb fogpótlási lehetőség. A titánból készülő, prémium kategóriás műgyökér a csontban rögzül.  Erre kerül a felépítmény, ami az elvesztett fogakat pótolja úgy, hogy a szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni. A műgyökérből és a felépítményből, vagyis a tényleges műfogból álló implantátum szövetbarát anyagból (titán) készül, a műgyökér pedig kialakításának köszönhetően stabilan rögzül a csontban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a régóta jelen levő foghiány esetén akár csontpótlásra is szükség lehet a megfelelő rögzülés érdekében. Ez ma már saját csontanyag felhasználásával is megoldható.

Bódításban is végezhető!

A beavatkozás előtt állók leginkább arról érdeklődnek, hogy miként zajlik az eljárás, mire készüljenek. Fontos tudni, hogy a PrimaDenta fogászatnál a szájsebésszel minden részelt átbeszélésre kerülhet. A konzultációhoz tartozik a megfelelő képalkotó vizsgálatok elvégzése, és szükség esetén akár a bódítás lehetősége is szóba jön.

Cél a jó szájhigiénia

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gyulladásmentesség és a jó szájhigiénia alapnak számít, így ha ezek hiányt szenvednek, akkor elsőként a fogkő eltávolítással, az esetleges töméssel, húzással és az ínygyulladás kezelésével szükséges elindulni. Amint egy jó szájhigiéniát sikerül megvalósítani, sor kerülhet az implantációra.

Elsőként a műgyökér kerül a helyére

A helyi érzéstelenítésben, szájsebész által végzett eljárás során elsőként a csontban egy fészek kerül kialakításra a műgyökérnek. Egyszerre akár több implantátum gyökere is a helyére kerülhet, erre leginkább akkor kerül sor, ha kivehető vagy teljes fogpótlás nyugszik majd az implantátumokon. Mi a helyzet, ha csontpótlásra van szükség? Természetesen ebben az esetben elsőként a megfelelő csontanyag képzése a fontos, majd csak ezt követően érkezhet a műgyökér. A gyökérre zárócsavar kerül, így a gyógyulást követően az ínyt már nem szükséges bemetszeni. A műgyökér rögzüléséhez általában 3-6 hónap szükséges.

Amint a gyökér terhelhető, megérkezik a tényleges műfog, a felépítmény, amit már kisebb eljárással lehet rögzíteni. Fontos tudni, hogy ha a frontfogakról van szó, akkor a gyógyulási időre egy ideiglenes fogpótlás kerül fel, így a gyökér becsontosodásáig tartó időszakban sem maradnak pácienseink fog nélkül. Ne feledje, a PrimaDenta fogászat bódítás lehetőségét is kínálja azoknak a pácienseknek, akik tartanak a beavatkozástól, és szeretnék azt egyfajta éber szedációban átvészelni.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042