Miért érdemes éber szedációt kérni fogászati ellátáshoz?

A fogászati kezelések egy része félelmet válthat ki a páciensekben. A PrimaDenta éber szedáció lehetőségével áll rendelkezésre, biztosítva ezzel a félelmek kikapcsolását. Az aneszteziológus által végzett bódításnak köszönhetően a beavatkozás rövidnek és fájdalommentesnek élhető meg.

Félre az indokolatlan félelmekkel!

Sokan már a fogorvosi szék gondolatától is visszariadnak, és inkább lemondanak a fogászati kontroll, vagy az esetlegesen szükséges beavatkozás előnyeiről. Tény pedig, hogy a fogkő leszedése, a kezdődő fogszuvasodás kezelése alapvetően hozzájárul a fogak épségének megőrzéséhez. Vannak, akik csak a szájsebészeti eljárásoktól tartanak, és ezeken lendülnének át könnyebben az éber szedáció segítségével. A gyermekkorban megélt rossz tapasztalatok és az ezekből fakadó indokolatlan félelmek akár egész életen át befolyásolják a szájhigiéniához való hozzáállást. A korszerű módszernek köszönhetően lehetséges a szükséges kezeléseket félelem nélkül átélni.

Érezd rövidnek a beavatkozást!

Az éber szedáció mellékhatások nélküli módja annak, hogy a kezelés során a páciens együttműködő maradjon, mégis egyfajta éber álomszerű állapotba kerüljön. A megoldásnak hála, képes az orvos utasításait követni, viszont még a bölcsességfog eltávolítás menetét is rövidnek és fájdalommentesnek éli meg. Az aneszteziológusunk által az intravénásan a szervezetbe juttatott nyugtatószerekkel a feszültséget és a félelmet tulajdonképpen kikapcsolja, és egy szorongásmentes állapot érhető el a kezelés típusától függetlenül.

Felejtsd el a fogászati eszközöktől való félelmet!

Mindig is féltél a fúrótól? Rettegsz a szájba kapott érzéstelenítő injekcióktól? Szeretnél egészséges és esztétikus fogsort, de korábban megakadályoztak félelmeid a fogorvos felkeresésében? Vannak, akik a fogtömésen könnyedén átlendülnek, de a csiszolást, gyökérkezelést már nehezebben viselik. Számukra is remek lehetőséget tartogat a bódítás. Fontos tudni, hogy várandósság és aktuálisan zajló légúti fertőzés esetén nem lehetséges az éber szedáció, és azoknak sem javasoljuk, akiknek nincs egyensúlyban tartva bármilyen krónikus betegségük.

Gyökérkezelés és implantológiai műtétek? Vágj bele!

A hosszan tartó, és emiatt akár fájdalmasnak ítélt fogászati beavatkozások esetén gyakran kerül sor a bódítás igénylésére. Az előzetes egyeztetés ilyenkor fontos, hiszen aneszteziológus közreműködése szükséges a nyugtatószerek beadásához és az állapot folyamatos figyelemmel kíséréséhez. Az implantátum beültetése, a gyökérkezelés, a bölcsességfog eltávolítása több időt vesznek igénybe, mint egy általános fogtömés. Nem véletlen, hogy ezeknél a beavatkozásoknál gyakran esik a választás az éber szedációra. A kísérő és az otthoni felügyelet egyaránt fontos ilyenkor, erre az előzetes egyeztetés alkalmával is felhívjuk a figyelmed.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042