Mikor ajánlott a fogászati implantátum alkalmazása?

A saját fogak megőrzésére irányuló minden törekvés mellett is figyelmet érdemel a fogpótlás. Különösen így van ez akkor, ha szeretnénk a csontanyagot megőrizni a zökkenőmentes fogászati implantátum készítésének céljából. Ez az a fogpótlási módszer ugyanis, ami a leginkább korszerű, és egy életen át biztosítja a teljes fogsor minden előnyét. Az egyszerű fogpótlás mellett híd, valamint részleges és teljes műfogsor esetében is beültethető a műgyökér, amire a rögzülést követően kerül a felépítmény, vagyis a tényleges műfog.

Kiknek javasolják a szakemberek a fogászati implantátum alkalmazását? Milyen lehetőségek rejlenek benne? Lehetséges éber szedáció alkalmazása a kezelés során? Ezekkel a kérdésekkel gyakran találkoznak szakembereink.

Többféle fogpótláshoz is alkalmazható!

A fog implantátum kitűnő választás akkor, ha egyetlen fog pótlására van szükség. Előnyei nem merülnek ki ennyiben, ugyanis a fogászati híd alkalmazása helyett is megoldást kínálhat. Nincs szükség ilyenkor a saját fogak csiszolására, hanem a hiányzó fogak mindegyike pótolható a műgyökér beültetésével. A részleges és a teljes műfogsor sok kényelmetlenséget hozhat a mindennapokban, ám a megfelelő számú implantátum ezeknél is jelentősen javíthatja az életminőséget.

Műfog a teljes fogsor épségéért

Nem ritka, hogy a foghíd éppen a hátsó fogak hiánya miatt nem jelenthet segítséget. Ilyenkor a műfog szolgálhat stabil elemként. Előfordulhat az ún. csírahiányos állapot, ami fogszabályozást tehet szükségessé gyermekkorban. Ha ez nem történik meg, akkor felnőttként a legegyszerűbb módja a teljes fogsor megtapasztalásának az implantátum választása.

A foghiányos állapot elkerülhető!

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a foghiányos állapot a szomszédos fogak bedőlését, a túlsó oldal túlterhelését okozhatja. A megváltozott rágási szokások az emésztésre is hatással vannak, sőt, ha nem kerül pótlásra a foghiány, akkor az arc mimikája is megváltozhat.

Fogászati implantáció bódításban

A fogászati kezelésektől való félelem megakadályozhatja az egyént abban, hogy a foghiány pótlására hangsúlyt helyezzen, ennek hosszútávú következménye a rossz szájhigiénia és az egyre öregebbnek tűnő megjelenés. A PrimaDenta éber szedáció segítségével szolgája azok igényeit, akik félnek a kezelésektől, szájsebészeti műtétektől, és szeretnék feszültség, stressz és fájdalom nélkül megélni azokat.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042