Milyen előnyei vannak a fogászati implantációnak?

A foghiány sokaknak okoz gondot. Nem ritka, hogy éppen a fogászati beavatkozásoktól való félelem miatt jutott el a helyzet a saját fogak elvesztéséig. A fogtömés és a gyökérkezelés nem minden esetben jelent megoldást, az elhanyagolt fogágy-betegség pedig szintén maga után hozhatja fogvesztést. A félelem azonban leküzdhető, s ebben a PrimaDenta által kínált bódítás is kiemelt szereppel bír.

Nem csak egyetlen fog pótlására alkalmas!

A fogászati implantáció a legmodernebb megoldást jelenti a fogpótlásra. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a foghiány az esztétikai gondokon túl egyéb hátulütőket is maga után hozhat. A szomszédos fogak elmozdulhatnak, a szemköztiek túlterhelésnek lesznek kitéve. Rágási és vele együtt emésztési panaszok léphetnek fel, sőt, az arc mimikája is megváltozhat. A fogászati implantáció alkalmazható egyetlen fog pótlására, de egyéb megoldások is nyugodhatnak a beültetett fogakon

Teljes műfogsor rögzítéséhez is ajánljuk

Amennyiben foghúzásra kerül sor, akkor a hagyományos foghíd helyett könnyedén alkalmazható az implantátum beültetése. Ha nincsenek hátsó fogak, amiken a részleges fogpótlás nyugodhatna, akkor is megoldást kínál a fogbeültetés. A teljes foghiány esetében már 2-4 implantátum elegendő ahhoz, hogy a jövőben ragasztó nélkül, stabilan tartsák a fogsort.

Szövetbarát, a fogsor elemeihez igazítható végeredmény

Tudtad, hogy az implantátum tulajdonképpen a műgyökér, amire a felépítmény, vagyis a tényleges műfog kerül? Az implantáció során használt orvosi titán vagy a cirkónium teljesen szövetbarát anyagok. A speciális felületi kialakításnak köszönhetően a megfelelő csontmennyiség mellett 3-6 hónap alatt rögzül a műgyökér, és biztonságosan fogja tartani a rákerülő műfogat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a prémium minőségben elkészített, a fogsor többi eleméhez passzoló műfogról nem lehet megmondani, hogy az tulajdonképpen nem a páciens sajátja.

A fogászati implantáció lehetőséget kínál arra, hogy a saját fogak csiszolása nélkül megtörténjen a fogpótlás, ráadásul akár élethosszig tartó minőségben. Ma már az sem jelent gondot, ha nincs elegendő csontanyag, ugyanis a csontpótlás megoldást kínál erre a helyzetre. A PrimaDenta barátságos környezetben, akár éber szedáció lehetőségével várja a legnépszerűbb fogpótlási lehetőség iránt érdeklődőket.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042