Mire lehet számítani a bölcsességfog eltávolítása során?

A foghúzás rutin eljárásnak számít, és fájdalommentesen kivitelezhető folyamat. Ha azonban az ember meghallja, hogy a bölcsességfog eltávolítása válik szükségessé, akkor gyakran félelemmel tekint az eljárás elébe. A felnőttek akár 70 százaléka is tapasztalhat valamilyen fájdalmat, kellemetlenséget a bölcsességfoggal összefüggésben. A 30 éves korig rendszerint már kinőtt utolsó 4 rágófog sokszor az állkapocsban reked, ferdén nő, és ha ki is bújik, akkor a fogtisztítással kapcsolatban jelentkeznek nehézségek.

A bölcsességfog eltávolítása több szempontból is hasznos lehet

Az egymásra dőlő, akár a teljes fogsor torlódását okozó bölcsességfogak gyulladást okozhatnak, s ilyenkor a húzás lehet a megfelelő megoldás. Mivel az érintett hátsó terület elérése tömés, gyökérkezelés során nehezen megoldható, ezért a leginkább az eltávolítás szokott szóba kerülni. A szájsebészünk által végzet beavatkozásra akár a felnőttkori fogszabályozás előtt is sor kerülhet, ezzel megelőzve, hogy a már elért eredményeket az előtörő bölcsességfog kockáztassa.

Fájdalommentes beavatkozás profi kezek között

A PrimaDenta tapasztalatai azt mutatják, hogy a bölcsességfog körül tasak képződhet, a szomszédos fogak romlásnak indulhatnak, ciszták alakulhatnak ki környékükön, s akár gócbetegséget is előidézhetnek. Amennyiben már előtört a fog, akkor azt foghúzással lehet a legkönnyebben eltávolítani. Az előbújásban akadályozott fogtól is sikerülhet megszabadulni, méghozzá speciális eszközökkel, amelyek kifejezetten a csontból képesek kiszabadítani a bölcsességfogat.

Szájsebészet bódításban

A szájsebész szó hallatán sokan inkább úgy döntenének, hogy távol tartják magukat a beavatkozástól. A jó hír azonban az, hogy ma már akár bódításban is lehetőség van az eljárásra. A nyugtatóknak köszönhetően pácienseink kevésbé félnek, és az egész folyamatot rövidebbnek érzik a valós időnél. Amennyiben ilyen igénye van, jelezze felénk előre, és a megfelelő szakmai támogatással készülünk fel az éber szedációra.

A bölcsességfog eltávolítását követően antibiotikumos kezelés szükséges. A fájdalomcsillapítók szedésével az utólagos fájdalom elkerülhető, a szájápolásra vonatkozó szabályok betartásával pedig a higiénia őrizhető meg. Érdemes odafigyelni arra, hogy a gyógyulás első hetében a sportolás, a fizikai megerőltetés kerülendő. Fogorvosunk tanácsainak betartásával a sebgyógyulás folyamata is zökkenőmentes lesz.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042