Mire számíthatsz a fogbeültetés során?

A fogászati implantáció a legnépszerűbb fogpótlási módszer. Nem véletlen, hiszen akár élethosszig kitart, teljesen szövetbarát alapanyagból készül, és nemcsak egyetlen fog pótlására alkalmazható. A több ülésben végzett kezeléshez a megfelelő szájhigiénia és az elegendő csontanyag nélkülözhetetlennek bizonyul. A PrimaDenta lehetőséget kínál arra, hogy bódításban történjen a kezelés, így ha fokozottan félsz a fogászati beavatkozásoktól, akkor ez tökéletes megoldás lehet Számodra. Lássuk, mi vár akkor, ha a fogbeültetés mellett döntenél!

Diagnosztizálás, egyéni kezelési terv

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a hiányzó fogakat minél előbb célszerű pótoltatni. A foghiány befolyásolja a szomszédos fogak állapotát, helyzetét, a rágóerőt, akár hangképzési zavart is okozhat. Az ellenkező oldalon levő fogak túlterhelése következhet be, nem is szólva az esztétikai hátulütőkről. A fogak hiánya – főleg akkor, ha a frontfogakról van szó -, éveket öregíthet a megjelenésen, ez pedig biztosan rányomja bélyegét a magabiztosságra. A PrimaDentánál diagnosztizálással és egyéni kezelési terv felállításával indul a fogbeültetéshez vezető folyamat.

Cél az optimális szájhigiénia

Mielőtt a szájsebészeti beavatkozásra sor kerül, nagyon fontos a megfelelő szájhigiénia biztosítása. A szuvas fogakat be kell tömni, szükség esetén gyökérkezelésre kerülhet sor. Bár a modern fogászat a saját fogak megőrzését tűzi ki célként, de vannak esetek, amikor ez nem megoldható. A foghúzás mellett olyan kisebb feladatokra is hangsúlyt helyeznek fogorvosaink, mint a fogkő eltávolítása és az esetleges ínygyulladás kezelése.

Rutineljárás akár bódításban

A fogászati implantáció ma már rutin eljárásnak számít. Ennek ellenére sokan vannak, akik tartanak a beavatkozástól. Nekik javasoljuk a bódítás lehetőségét. A nyugtatóknak köszönhetően megszűnik a stressz, és jelentősen rövidebbnek éli meg a páciens az eljárást, mint amennyi ideig a valóságban tart. Az éber szedáció során követni tudod az orvos utasításait, de egyfajta felszínes alváshoz hasonló állapotban. A fájdalommentes eljárás első lépéseként csontfészket alakít ki fogorvosunk a műgyökérnek. Ideális esetben elegendő csont áll rendelkezésre ahhoz, hogy a speciális kialakítással rendelkező műgyökér rögzüljön. Ellenkező esetben csontpótlás történik, majd egy újabb ülésben a műgyökér behelyezése.

3-6 hónap a műfog rögzítéséig

Ahhoz, hogy az implantátum tökéletesen tartsa a műfogat, annak rögzülésére van szüksége, ez egyéntől függően 3-6 hónap lehet. Ezt követően rögzítjük a tényleges műfogat, vagyis a felépítményt a gyökérre. A gyógyulás röntgenfelvétel készítésével követhető figyelemmel. Akár teljes műfogsor rögzítésére is lehetőség van az implantátum kínálta lehetőséggel. Érdeklődj a PrimaDenta nyújtotta megoldásokról, és használd ki az implantáció nyújtotta előnyöket!

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042