Mutatjuk, miért érdemes a fogpótlásra odafigyelni!

A fogászati implantátum még mindig vezető helyet foglal el a fogpótlási típusok között. A teljes fogsor nemcsak esztétikai szempontból lényeges, hanem egészségügyi vonatkozásokból is. A hiányzó fogak szerepét a szomszédos és a szemközti fogak veszik át, ám ezzel fokozott terhelés nehezedik rájuk. Amennyiben nem történik meg időben a fogpótlás, akkor a csontanyag visszafejlődik, ez pedig az implantátum beültetésének folyamatát teszi hosszabbá.

A saját fog nem mindig őrizhető meg

A saját fogak megőrzése alapvető igény az egyén és az orvostudomány részéről is. Az esztétikus fogtömés mellett lehetőség van inlay alkalmazására is, amit nagyobb szuvasodás esetén lehet eredményesen bevetni. A gyökérkezelés egyfajta utolsó eljárás arra nézve, hogy sikerüljön megmenteni a szuvas fogat. A PrimaDenta tapasztalatai is azt mutatják, hogy ez nem mindig lehetséges. A nagyfokú szuvasodás, a fog sérülése esetén a húzás az egyetlen megoldás.

Egységes fogsor, optimális rágás,

A gyógyulást követően már érdemes arról tájékozódni, hogy milyen fogpótlási lehetőségek adódnak. Amennyiben ez elmarad, akkor a teljes fogsor épségére is hatással lehet az elkezdődő folyamat. A hiányzó fog mellettiek idővel bedőlhetnek a résbe, megbontva ezzel a fogsor egységét. A rágás egyenetlenné válhat, s ez akár az emésztést is befolyásolhatja.

Implantátum: nem pusztán az esztétikum miatt érdemel figyelmet

Több hiányzó fog már a beszédre, az arc megjelenésére is hatással lehet. A frontfogak valamelyikének hiánya alapvetően meghatározza az esztétikus megjelenést, és akarva-akaratlanul egy negatív kép alakul ki az emberről. Az önmagunkkal szembeni igényesség apropóján érdemes mihamarabb gondoskodni a hiányzó fogak pótlásáról. Az implantátum beültetése a rögzülés tekintetében ugyan időigényes folyamat, de a frontfogaknál rendszerint ideiglenes fogpótlás készül, hogy addig se kelljen a foghiány magabiztosságra kifejtett negatív hatásaival szembesülni.

Éber szedáció implantátum beültetéshez

A PrimaDenta gondol azokra is, akik tartanak a fogászati beavatkozásoktól. Sokszor éppen ez a félelem tartja vissza az érintetteket attól, hogy akár egy fogtömés erejéig felkeressék a fogorvost. A barátságos környezet, az empatikus hozzáállás alap kellene, hogy legyenek. Ezeken felül a PrimaDenta éber szedáció lehetőségét is kínálja, akár foghúzás, akár az implantátum beültetése során. Az éber alváshoz hasonló állapotban a félelmek kikapcsolhatók, a páciens pedig pozitív érzéssel távozik a rendelőből – még egy szájsebészeti beavatkozást követően is.

Rendelőnk: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: +36-30 / 273-5042