Széchenyi 2020

Fogszabályozás

Mire való? Miért jó egyáltalán?

 

A fogszabályzással egy sokakat érintő problémát tudunk orvosolni, kezdve a gyerekektől a felnőttekig. A fogszabályozás azért speciális, mert itt az esztétika és funkció szorosan összekapcsolódik egymással. A fogívek rendezettsége, kiegyensúlyozott illeszkedése biztosítja a fogazat hosszú élettartamát, a fogágy egészségét, és a két oldali állkapocsízület szimmetrikus működését. Mi a PrimaDenta Fogászatnál azért dolgozunk, hogy segítsük az ép fogak és a boldogságteljes mosolyok terjedését.

 

Nem csak gyerekkorban kezelhető

 

Bár gyermekkorban több lehetőségünk van a fogazati eltérések megelőzése terén, de szerencsére a felnőtteknek sincs mitől tartaniuk.

 

A gyerekek esetében érdemes lehet a növekedéssel együtt járó fogváltás folyamatát is nyomon követni fogszabályozó szakrendelésen. Zavart fogváltás során egy egyszerű helyfenntartó készülékkel ugyanis, elkerülhetőek későbbi költségesebb, kellemetlenebb kezelések.

 

 

A modern készülékekkel rendkívül hatékony kezelések nyújthatók és számtalan esztétikus lehetőség közül választhatunk felnőtt korban is. A 21. századi fogszabályozó módszereknek köszönhetően tehát, ma már életkortól függetlenül bárki számára elérhető a gyönyörű és egészséges mosoly.

 

Hogyan zajlik a fogszabályozó kezelés nálunk?

 

Gondoskodó odafigyeléssel

 

Nálunk Ön az első. Teljes mértékben odafigyelünk pácienseinkre, mert pontosan tudjuk, hogy egy kedves mosoly vagy egy jó szó mennyit jelent ilyen helyzetben. A fogszabályozás terén is ugyan azt képviseljük, mint bármely más fogászati kezelésünk során.

 

Ki végzi a kezeléseket?

 

Dr. Lengyel Laura, a PrimaDenta Fogászat Fogszabályzó szakorvosa.

 

Aki, 2013-ban, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán végezett Summa cum laude, azaz kitűnő minősítéssel és az ország legkiválóbb specialistájától tanult. Kiválóan megfelelt Fogszabályozó Szakorvosi Szakvizsgáján. És 2017 óta klinikai szakorvosként is tevékenykedik a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti osztályán.

 

De nem csak a szakmai tudása és alázata miatt esett rá a választásunk, hanem azért is, mert emberileg is úgy érezzük, abszolút helye van a csapatban. Őt idézve:

 

„Már az egyetem alatt tudtam, hogy fogszabályozással szeretnék majd foglalkozni, egy olyan szakterülettel, mely folyamatos fejlődésre, gondolkodásra késztet, és állandó kihívás elé állít. Hiszem, hogy egy orvosnak nemcsak a páciense betegségeit, hanem a lelkét is gyógyítania kell, hiszen a kettő egymástól elválaszthatatlan. Egy fogszabályozó kezelés, mely visszaadja a beteg önbizalmát, ez egyszerre meg is valósulhat.”

 

A fogszabályozás folyamata lépésről lépésre

 

1. Lépés: Állapotfelmérő vizsgálat

 

Első lépésben egy fogszabályozó szakvizsgálatra lesz szüksége, melynek során előzetes képet kaphat a fennálló helyzetről, kezelési lehetőségekről, illetve a várható eredményről.

 

2. Lépés: Dokumentáció

 

A dokumentáció során különféle lenyomatokat (alsó és felső alginát) és fotókat (extra-, és intraoralis) készítünk, amelyeket 2D-s, vagy 3D-s képalkotó eljárásokkal egészítünk ki.

 

3. Lépés: Kezelési terv

 

Így már minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy elkészítsük Önnek a személyre szabott kezelési tervét, melyet alaposan átbeszélünk, mindenre kitérve. A cél az, hogy ne maradjanak nyitott kérdések.

 

4. Lépés: Megkezdődik a fogak szabályozása

 

Ha a kezelési terv elnyerte a tetszését, akkor a következő alkalommal felhelyezzük az egyedi, Önre szabott fogszabályozó készüléket, mely általában egy órát vesz igénybe, és egyáltalán nem jár fájdalommal. Majd átbeszéljük a készülék tisztítására vonatkozó speciális lehetőségeket.

 

 

5. Lépés: Ellenőrzés

 

Havonta szükséges ellenőrizni a készülék állapotát. A kezelés előrehaladtával időnként, ha szükséges állítunk (aktiválunk) a készüléken.

 

6. Lépés: A rendezett és egészséges mosoly

 

A fogak a folyamatos lágy erőknek köszönhetően látványosan a kívánt pozícióba mozdulnak a kezelés végére. Ekkor eltávolítjuk a fogszabályozó készüléket, a fogakat polírozzuk és fluoridáljuk, segítve ezzel a fogzománc megerősödését, a kioldódott ásványi anyagok visszaépülését.

A fogszabályozás átlagosan 18-24 hónapot vesz igénybe, de teljes mértékben függ az egyéntől, a kiindulási állapottól, így az akár hosszabb idő is lehet.

 

7. Lépés: Utókezelés

 

Az elért kezelési eredmény megőrzése érdekében a fogak belső oldalára egy rögzítő eszközt (retainer) helyezünk, amelyet úgy kell elképzelni, mint egy sodort, fém huzalt. Ennek az a szerepe, hogy a kívánt helyükön tartsa a fogakat, amíg azok nem rögzülnek az új helyükön. Ezt követően ez szintén eltávolításra kerül.

Az utókezelés részét képezi továbbá egy éjszakára használt kivehető változat is, amely ugyancsak az újdonsült állapot fenntartását segíti.

 

Fogszabályozás árlista

 

Szolgáltatás Ár
Szakvizsgálat 10.000 Ft
Dokumentáció (alsó és felső alginát lenyomat, viaszharapás, extra és intraorális fotók készítése) 20.000 Ft
Kezelési terv Ingyenes
Rögzített fém fogszabályozó készülék (multiband) fogívenként 180.000 Ft-tól
Részleges fém rögzített fogszabályozó készülék fogívenként 110.000 Ft -tól
Rögzített esztétikus fogszabályozó készülék (mutiband) fogívenként 250.000 Ft-tól
Kivehető fogszabályozó készülék 40.000 Ft-tól
Kivehető fogszabályozó készülék ellenőrzése 10.000 Ft
Rögzített fogszabályozó készülék ellenőrzése fogívenként 10.000 Ft
Helyfenntartó készülék 20.000 Ft-tól
Rögzített fogszabályozó készülék eltávolítása fogívenként 20.000 Ft
Éjszakai kivehető retenciós készülék (Osamu) fogívenként 20.000 Ft
Rögzített retainer fogívenként 20.000 Ft
Invisalign “láthatatlan” készülék 800.000 Ft

 

 

Foglaljon időpontot

Adja meg elérhetőségét, a preferált időpontokat és hogy milyen problémával szeretné szegedi rendelőnket felkeresni!

Online bejelentkezés »