Széchenyi 2020

A boldog babavárás és az egészséges fogazatBiztosak vagyunk benne, hogy a hamarosan születendő gyermekének gondolata óriási örömmel, izgalommal és várakozással tölti el, ugyanakkor számos kérdés merül fel Önben azzal kapcsolatban, hogy mivel járulhat hozzá a magzat fejlődéséhez.

 

Az egészséges táplálkozás, a megfelelő vitamin-és ásványianyag bevitel, a rendszeres, aktuális állapotnak megfelelő testmozgás pozitív hatást gyakorol mind az édesanya, mind a magzat szervezetére, azonban vannak dolgok – például bizonyos gyógyszerek, az alkohol, a dohányzás – melyek kerülése indokolt.

 

Most viszont a várandósság és a szájegészség közötti kapcsolatra hívnánk fel figyelmüket. Szeretnénk szertefoszlatni azt a hiedelmet, miszerint minden várandósság egy-egy fogunk elvesztésével jár, hiszen kellő odafigyeléssel, rendszeres fogászati kontrollal és szakember segítségével elkerülhetőek a nemkívánatos következmények.

 

Várandósság során a fokozott hormonális hatások következtében a szervezet intenzívebben reagál a nem kellőképpen eltávolított lepedékre és baktériumokra, ennek eredményeként ínygyulladás, ínymegnagyobbodás tapasztalható, komolyabb esetben pedig fogágybetegség alakulhat ki. Ezek a tünetek nem csak a kismamák számára okoznak problémát, a fejlődésben lévő magzat egészségét is befolyásolhatják (kezeletlen esetben koraszüléshez, alacsony születési súlyú baba születéséhez vezethetnek).

 

Szerencsére speciális egyéni szájhigiénés rutinnal és professzionális tisztításokkal megelőzhetők vagy akár kezelhetők az ínygyulladás tünetei. A szakember által végzett szájhigiénés kezelések mindenki számára javasoltak, várandósság idején semmilyen komplikációval nem járnak, ellenben annak elhanyagolásával. 🦷

 

Jelentkezzen be rendelőnkbe állapotfelmérésre, professzionális tisztításra és nem csak az egyéni szájhigiénés rutin kialakításában segítünk, hanem az érkező gyermek esetében javasolt tisztítási eljárásokat, technikákat és a speciális, újszülöttek szájápolására alkalmas eszközök használatára is megtanítjuk. 👶🦷 👩‍⚕️🥰Foglaljon időpontot

Adja meg elérhetőségét, a preferált időpontokat és hogy milyen problémával szeretné szegedi rendelőnket felkeresni!

Online bejelentkezés »